Kancelarija za KiM: Napad na Aleksiće iz Gračanice zabrinuo sve Srbe na KiM

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je brutalni napad na Dušanku i Dragana Aleksića iz Gračanice onespokojio i duboko zabrinuo sve Srbe koji žive u ovom srpskom mestu, ali i na čitavoj AP Kosovu i Metohiji, posebno imajući u vidu da je srpski narod u tom delu pokrajine veoma često bio na meti albanskih ekstremista i huligana.

Kako se navodi, detalji tog mučkog napada do koga je došlo u njihovoj porodičnoj kući, u blizni samog manastira Gračanica i dalje se utvrđuju, a Aleksićima su od strane lekara konstatovane brojne povrede.

Do ovog napada dolazi neposredno nakon što je u Starom Gracku prvo vezan i pretučen Srbin Dejan Radić, koji je potom opljačkan, što ukazuje na seriju napada na naš narod, posebno na centralnom Kosovu, podseća Kancelarija i dodaje da ovaj sled događaja još jednom upućuje da bezbednost mora da bude prioritet u srpskim sredinama.

"S tim u vezi Kancelarija za KiM očekuje da se rasvetle svi detalji ovog nezapamćenog događaja", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA