Kamion za odvoženje otpada predat na korišćenje i opštini Negotin

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sara Pavkov predala je na korišćenje opštini Negotin kamion za odvoženje otpada, čime će biti omogućeno efikasnije upravljanje otpadom u toj lokalnoj samoupravi.

Ona je ključeve kamiona predala predsedniku opštine Negotin Vladimiru Veličkoviću.

Pavkov je izjavila da će oprema koja je dodeljena značajno poboljšati upravljanje otpadom na teritoriji Negotina, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

"Negotin je pravi primer lokalne samouprave koja je prepoznala da konkursi i projekti Ministarstva mogu direktno poboljšati kvalitet života građana i životne sredine, a i ovim se potvrđuje da ste uz podršku Ministarstva omogućili ono što vam je najpotrebnije za upravljanje otpadom. Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka Irena Vujović sa svojim timom ulaže svakodnevne napore da odgovori na sve zahteve lokalnih samouprava. Od 2021, godine, otkada sprovodimo konkretne mere, Negotin može da se pohvali sa više projekata u oblasti upravljanja otpadom i zaštite vazduha", rekla je Pavkov.

Negotin spada među 18 lokalnih samouprava koje su u 2024. godini dobile kamion za odvoženje otpada u cilju podizanja kapaciteta gradova i opština u Srbiji za bolje upravljanje otpadom i efikasniju zaštitu životne sredine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Bageri i kamioni raščišćavaju šta je od deponije ostalo: Potraga za telom Danke Ilić se nastavlja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA