Gujon: Poznata francuska televizija snimiće do kraja godine serijal o Srbiji

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Gujon: Poznata francuska televizija snimiće do kraja godine serijal o Srbiji

 Serijal od nekoliko emisija koje će prikazati Srbiju, njenu istoriju, kulturu ekonomiju i politiku, snimiće jedna poznata francuska televizija do kraja godine, najavio je danas direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon.

Gujon se tokom boravka u Parizu prethodnih dana sastao sa brojnim novinarima, urednicima uticajnih medija i direktorima publikacija u Francuskoj.

"Do kraja ove godine jedna poznata televizija iz Francuske će doći da snimi nekoliko emisija o Srbiji. Strani mediji žele da dođu ovde, a nama je to izuzetno važno, jer je na taj način mnogo lakše da im predstavimo pravu sliku naše zemlje i rušimo stare predrasude. Tokom boravka u Francuskoj, moji saradnici i ja smo takođe uspostavili kontakte sa velikim medijskim kućama, kako bismo efikasnije mogli da reagujemo na sve dezinformacije koje se ponekada tamo pojavlju. Mi ne možemo i ne treba da uređujemo

medije, ali možemo da ih informišemo sa činjenicama i podacima, kako bi njihovo izveštavanje bilo objektivnije", rekao je Gujom gostujući na RTS.

On je rekao da će ovakvu praksu Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju sprovoditi ne samo u frankofonim zemljama gde ima više od 300 miliona govornika na tom jeziku, već i za ostale zemlje gde se govori na nemačkom, engleskom i italijanskom jeziku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Grigorović: Opera Sestra Anđelika prića o ženskim pravima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA