Deset naučnika sa Univerziteta u Nišu na listi najuticajnijih

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kao i prethodnih godina, Univerzitet Stanford je i ove objavio listu 2% najuticajnijih naučnika u svetu, a na njoj su se našla 10 naučnika niškog Univerziteta, od kojih je 7 profesora sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Ova lista je zasnovana na standardizovanim metrikama citiranja koje obuhvataju sve naučnike i naučne discipline tokom njihove karijere. Naučnici su klasifikovani u 22 naučna polja i 174 podpolja prema standardnoj klasifikaciji.

Na listi najuticajnijih naučnika u svetu baziranu na metrici citiranja svih naučnika i naučnih disciplina tokom čitave karijere nalaze se profesor Niko Radulović i Dragan Đorđević sa PMF-a, Slaviša Trajković sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta i Dejan Brkić sa Elektronskog fakulteta u Nišu.

Na listi koja uzima u obzir sve referentne kriterijume za kalendarsku 2023. godinu, na listi je 7 profesora PMF-a, kao i Olivera Stamenković sa Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

PMF na ovoj listi, osim Nika Radulovića i Dragana S. Đorđevića, predstavljaju Ljubiša Kočinac, Dijana Mosić, Predrag Stanimirović, Zorica Stojanović-Radić i Gordana Stojanović.

- Ovo izuzetno postignuće je ogroman ponos i čast kako za naš fakultet, tako i za ceo Univerzitet u Nišu - saopštili su sa PMF-a.

Liste se mogu pronaći na ovom linku.

(Telegraf.rs / Južne vesti)

Video: Prof. Niki Ašer: Tehnologija nije ni dobra ni loša, zavisi od toga kako je koristimo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA