Da li je ovo najbolja škola na svetu? Strahinja i Anja su je obišli, u džungli je i neverovatno šta sve ima!

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Anja i Strahinja svojim nesvakidašnjim avanturističkim duhom i životom već godinama unazad oduševaljavaju ljude širom regiona, a sada kada su se sa decom obreli na Baliju, odlučili su da posete Grin skul, školu za koju ne može da se ne postavi pitanje da li je najbolja na svetu.

Kroz šaljiv, ali i edukativan video snimak predstavili su nam deo atmosfere koja je tamo, pa se tako uz preslatke prikaze njihove dece koja u šali i široke osmehe kažu da se u školi pije pivo, saznajemo nešto više o samoj lokaciji.

Ta obrazovna ustanova definitivno stavlja potrebe dece na prvo mesto. Kako kažu, nalazi se u džungli, učionice su napravljene od bambusa i potpuno stopljene s prirodom.

Na samom ulazu su police u kojima đaci ostavljaju svoje japanke, pa na čas ulaze bosi, a tamo sve uče kroz igru, bez presije i straha.

- Bez traume da ćete dobiti kečinu kao vrata jer u ovoj školi nema ocena, a ni vrata - poručuje Strahinja.

Svaka učionica ima reciklažne kante i baštu gde deca uče kako se sadi, okopava, bere.

- Suština priče jeste da se ovde gradi ljubav prema prirodi i svom okruženju, umesto podsticanje ega što radi klasično obrazovanje kroz podsticanje ocena, poređenje i takmičenje - kaže Strahinja.

Kao deo nastave deca brinu i o životinjama i uče sve o tome, a pored osnovne nastave imaju i izborne predmete, a to može biti čak i surfovanje.

Svakog utorka škola organizuje i časove engleskog za sve Indonežane koji donesu pet kilograma reciklažnog materijala.

Škola ima svoje jezero u kom se tradicionalno za poslednji školski čas priređuje rvanje u blatu, ali i sjajnu salu za fizičko, kao i fudbalski teren, a kroz školsko imanje prolazi Aju, najduža reka na Baliju koja i obezbeđuje čak 60 odsto celokupne energije, uz farmu solarne energije koju takođe poseduje.

U centralnom delu lokalni šamani su postavili veliki kristal i veruju da ako osoba tu zažmuri i zamisli želju, ta želja će se ostvariti.

- Šta čovek da poželi više - čuje se Strahinjin glas na kraju predivnog snimka.

Podsetimo, Strahinja i Anja sa decom relativno skoro su objavili da počinju novu avanturu, vraćajući se u Aziju odakle je za njih sve i počelo.

(Telegraf.rs)

Video: Aleksandar Šapić na otvaranju nove autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA