Ispovest bračnog para koji se iz Italije seli u Šumadiju: Presela nam Evropska Unija i hiljade smešnih pravila

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Marčelo (54) i njegova supruga (49) žele svoj život u Italiji, koji mnogima naizgled deluje kao bajka, da zamene životom u Srbiji, a razlog koji navode je, verovali ili ne isti onaj zbog kog ljudi iz Srbije odlaze.

Ono što je Srbima "preko glave", što ih guši, umara, zbog čega su nezadovoljni, ovom paru je sve o čemu trenutno maštaju. Njima je Srbija sinonim za život iz snova.

- Na proleće 2025. supruga i ja ćemo se zauvek preseliti u Srbiju. Tražimo kuću u centralnoj Srbiji, prema Bosni ili Crnoj Gori. Tražimo seosku kuću od 100/150 kvadrata spremnu za život, ali koji ima pomoćne strukture, ili sa lepom šupom. Odgovarao bi nam čak i izolovan i brdovitom kraj, sve dok postoje sve službe (voda, bunar, struja i internet) - počinje Marčelo za Telegraf.rs.

Kako nam je rekao, iako se mnogima Italija čini kao raj, on je opisuje slikovito - "kao ogroman zatvor na otvorenom". Iako je Italija godinama članica Evropske unije Marčelu je upravo to jedan od ključnih razloga zbog kojeg želi zauvek da je napusti.

- Odlučili smo da odemo da živimo van Evropske unije. Poznajem Srbiju dosta dobro, imam nekoliko prijatelja tamo i volim ljude - kaže Italijan.

On se bavi prodajom robe na buvljacima, a želeo bi taj posao da nastavi i u Srbiji i da sa svojom suprugom započne novi život u našoj zemlji među prelepom prirodom, u Šumadiji. Kako kaže, ne bira da li će da bude grad ili selo, blizu ili daleko, već samo da ima mir i slobodu.

- Želimo da živimo zdravim i slobodnijim životom, daleko od 10.000 apsurdnih i smešnih pravila koja postoje u Italiji. Daleko od miliona ilegalnih crnaca koji postoje u Italiji. Daleko od zločina koje italijanske sudije ne kažnjavaju, a onda i najvažnije - Srbija je poslednji evropski bastion hrišćanstva. To je ono što mi tražimo - kaže on za Telegraf.rs

Marčelo želi život bez stega i okove, da diše punim plućima, uživa u zrelim godinama u mirnoj zemlji sa narodom koji uživa u svakom danu i koji nali radost i kad je teško, a ono što je najvažnije prihvata različitosti.

Ovaj italijanski par želi već na proleće da bude u Srbiji, da prolećna jutra i leta dočekuju iz skromne kuće na selu, uživa u vazduhu i raduje se nadolazećim danima.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski vatrogasci i crvena zver u borbi sa šumskim požarima u Severnoj Makedoniji: Snimci iz vazduha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милан

    26. septembar 2024 | 21:07

    Браво мајсторе,објаснио си сврху живота,добро нам дошао!

  • Goran

    26. septembar 2024 | 20:46

    Bravo za izbor,dobro dosli u Srbiju,siguran sam da ce te naci svoju srecu!!

  • Rke Koke

    26. septembar 2024 | 20:39

    A u Srbiji sudije sve kažnjavaju za razliku od Italije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA