Upozorenje RHMZ: U Srbiji na snazi žuti meteoalarm, evo i zašto

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Danas je na teritoriji Srbije na snazi žuti meteoalarm zbog najavljenih nepogoda jer se, prema progmozi, očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Podsetimo, za danas je najavljeno umereno do pretežno oblačno vreme, ponedge sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar.

Jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, maksimalna dnevna od 23 do 27°C.

Žuti meteoalarm Foto: Printscreen RHMZ

U Beogradu u sredu umereno do pretežno oblačno, uz uslove za kišu i pljuskove sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar.

Jutarnja temperatura 16°C, maksimalna dnevna 26°C.

Žuti meteoalarm ukazuje na to da vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Meteorološka najava

Ujutru po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije mestimično magla koja smanjuje vidljivost na 200 do 600 m, a u severnim, južnim i jugoistočnim predelima ponegde slaba kiša.

Biometeorološka prognoza

Nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna pažnja.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako izgleda nova autobuska stanica u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA