Ministar Gašić se oprostio od tragično stradalog vojnika i njegovih mališana: "Ne postoje reči..."

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 10

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je telegrame saučešća porodicama Lazović i Kutlačić čiji su članovi tragično stradali u sudaru putničkog vozila i vozila Vojske Srbije kod mesta Ušće na putu Kraljevo-Raška, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Ne postoje reči kojima bih opisao tugu zbog tragedije koja je odnela živote desetara Danijela Lazovića i njegovo troje dece. Pred strahotom te strašne istine ostajemo skamenjeni i nemi. Ja vam se obraćam, pre svega kao otac i deda, a tek onda kao ministar odbrane. U ovim teškim trenucima primite najiskrenije i najdublje saučešće u moje ime, kao i u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Vaša porodica izgubila je sina i unuke. Vojska Srbije izgubila je časnog i odanog vojnika. Srbija je izgubila građane, ljude koji bi je gradili i radovali se životu u njoj. Saznanje da su se tri nevina dečija života ugasila u trenu slama srce svakom čoveku. U ovom času kada nijedna ovozemaljska uteha ne može da vam ublaži bol, molim se Gospodu da vašoj porodici podari snage da prebrodi ovu tragediju. Budite uvereni da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostati uz vas i pružiti svu moguću pomoć i podršku. Neka je pokoj duši vašim najmilijima", stoji u telegramu koji je ministar odbrane Bratislav Gašić uputio porodici desetara Danijela Lazovića, pripadnika Druge brigade Kopnene vojske.

Podsetimo, pet osoba, od kojih troje dece, stradalo je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Kraljevo-Raška, kada se automobil "ford focus" sudario sa vojnim vozilom PASARS.

Od težine povreda na licu mesta su stradali D. L. (33) i njegovo troje dece, L. L. (10), L. L. (7), M. L. (1) , kao i komšinica D. K., dok se lekari i dalje bore za život majke mališana M. L. (32).

(Telegraf.rs)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    22. septembar 2024 | 12:04

    Zasto ne napisete kako je doslo do sudara?

  • Mirko

    22. septembar 2024 | 11:42

    Očekujem ostavku kao moralni čin !!! U tu vojsku treba dete da šaljem ?

  • R

    22. septembar 2024 | 12:05

    Ministre stavi prst na čelo i razmisli radi obraza šta ti je duznost da uradiš,Deca i porodica su uvek bili na prvom mestu a i ti si porodičan čovek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA