Ovog vikenda u UKC Niš više od 160 CT snimanja

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U okviru akcije rešavanja liste čekanja za CT preglede, koju po nalogu ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara, ovog vikenda realizuju sve zdravstvene ustanove u Srbiji koje imaju CT aparat, Univerziteski klinički centar Niš će u subotu i nedelju ukupno uraditi 165 CT snimanja (144 pacijenta jer je negde potrebno raditi parcijalna snimanja), a kako navode u ovoj ustanovi pojedini pacijenti su već u petak obavili dijagnostiku.

Ono što se radi ovog vikenda je, između ostalog i 40 MSCT pregleda srca. Za ovu dijagnostiku je obavezan i pregled srca i EKG pre same dijagnostike, te je za pacijente na licu mesta organizovan i taj pregled.

Pacijenti koji će obaviti snimanje danas i sutra, su sa liste od 01.10. do 30.11.2024. godine. Već u ponedeljak u UKC Niš više neće biti liste čekanja za ovu radiološku dijagnostiku.

Po nalogu ministra Lončara, ustanove su u toku nedelje kontaktirale sve pacijente koji su na listama čekanja za ovu dijagnostičku proceduru, i na osnovu toga napravile plan i redosled po kojem će građani dolaziti u svaku zdravstvenu ustanovu, tokom subote i nedelje.

Iz Centra za radiologiju UKC Niš pozvano je ukupno 459 pacijenata. Njih 218 je odbilo pregled navodeći da im ne odgovara termin, nešto manji broj njih je bio nedostupan, nije odgovarao na pozive ili su brojevi bili pogrešni.

(Telegraf.rs)

Video: Ministra zdravlja Zlatibor Lončar i ovog petka razgovarao sa građanima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA