Rešavaju se liste čekanja za skener: Lončar obišao zdravstvene ustanove, pozvao građane da dođu i sutra

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ministar zdravlja  Zlatibor Lončar ovog jutra od 7 časova obilazio beogradske zdravstvene ustanove u kojima se sprovodi akcija rešavanja lista čekanja za CT pregled.

Ministar je na licu mesta u direktnoj komunikaciji sa građanima kojima su zakazani pregledi želeo da se uveri kako je sve organizovano i da li ima nekih problema.

- Izuzetno sam zadovoljan kako sve funkcionise. Neki sitniji problemi se rešavaju u hodu i za sada sve protice u najboljem redu. Tu sam i da pružim podršku svim zdravstvenim radnicima, koji su prepoznali ovaj trenutak i rešenost države da neke stvari koje su godinama potiskivane i ostajale nerelugisane, najzad reši. Hvala im na tome, hvala im na trudu koji ulazu i sto su toliko posvećeni kada je u pitanju zdravlje nasih građana, rekao je ovom prilikom ministar Lončar, nagalašavajuci da je primetno da je današnja akcija mnogo bolje funkcionisala u ustanovama gde su sa svojim zaposlenima bili direktori i glavni rukovodioci tih ustanova.

Zlatibor Lončar Foto: Ministarstvo zdravlja

- Posebno bih istakao IKVB Dedinje gde su pored najavljenih CT pregleda, organizovali da se rade koronarografijume, elektrofizioloske procedure i pregledi magnetnoj rezonanci i samo na taj nacin ce danas da rese 60 pacijenata sa lista cekanja za ove oblasti, podvukao je Lončar.

Zlatibor Lončar Foto: Ministarstvo zdravlja

On je ovom prilikom pozvao građane da iskoriste i akciju besplatnih preventivnih pregleda koja se sutra (nedelja, 22.09.) odrzava u svim zdravstvenim ustanovama sirom Srbije, i da se pregledaju kod gastroeneterologa i hematologa, urade tumor markere CEA, CA 19-9, i AFP, kao i sve ostale analize koje su najavljene.

(Telegraf.rs)

Video: Dr Snežana Polovina o preventivnim pregledima za građane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    21. septembar 2024 | 11:31

    Podržavam inicijativu predsednika u vezi liste cekanja.Zdravstveni radnik sam i znam da to može bolje i organizovanije.Takodje,unuku je odradjena magnetna,ali tri nedelje čekamo da se očita.Prthodno,drugom unuku smo čekali 40 dana da se očita.Da li to ima smisla?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA