Vaspitačica urlala na decu u parku jer su glasna, vaspitač samo gledao u mobilni: Novosađanka prijavila vrtić

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Potresna scena odigrala se u jednom parkiću, a uznemirena Novosađanka je odlučila da o tome napiše u jednoj od grupa tog grada na Fejsbuku kako bi upozorila sve roditelje čija deca idu u vrtić koji se, koliko smo videli, nalazi u blizini Futoške ulice.

Roditelji kada dete ostave u vrtiću ne očekuju da bude tretirano kao član kraljevske porodice, ali da bude bezbedno kako fizički, tako i psihički trebalo bi da se podrazumeva. Ako je suditi prema objavi Novosađanke, to nikako nije bio slučaj u Futoškom parku.

"Kao i svakog dana, dovela sam svoje dete da se igra i druži u parkiću, u jednom momentu dolazi veći broj dece, primećujem da je u pitanju vrtić. Deca su se lepo igrala, družila, poštovala smernice starije gospođe. Dok u jednom momentu ta gospođa nije počela da urla na decu jer se prljaju i zato što su glasna! Na jedno dete je toliko urlala i pokazivala prstom da se dete zacenilo, uplašilo i na sav glas dozivalo svoju mamu. Dete je ostavljeno samo sa strane, drugi vaspitač (muškarac) se zato vreme smejao gledajući, a posle je gledao u svoj mobilni telefon", napisala je Novosađanka.

Ona je dodala da je u pitanju privatni vrtić koji roditelji plaćaju i, kako kaže, za tu cenu očejkuju da im dete bude u sigurnim rukama.

"A ovo dete je doživelo psihičko maltletiranje, traumu koja može da ostavi posledice na njegovu psihu, kao i na njegov dalji odnos prema vrtiću, parku i još mnogo toga... I sama sam majka deteta od 3 godine i osećala sam potrebu da ovo podelim sa vama, kako biste pazili gde upisujete svoje dete i kome verujete", navodi.

Ona je napomenula da ne može da tvrdida je u celom vrtiću ovakva situacija.

Portal Telegraf pisao je pomenutom vrtiću (ime poznato redakciji) kako bi proverio navode i upozorio na moguće propuste.

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    20. septembar 2024 | 15:14

    Svašta...najbolje je da mu napiše pismenu molbu da bi se smirilo. A posle kad je dete blatnjavo i mokro opet bude kriv vaspitač. Dete mora da nauči da sluša starije i ne može dete da bude gospodar vaspitaču i da se onda očekuje odgovornost.

  • Dosta je

    20. septembar 2024 | 15:30

    Došla loša vremena za vaspitače i nastavnike,dete ne smeš da pipneš i da mu samo šapneš na uvo i to za malu platu.Da strepiš od roditelja da te ne ptijave za zlostavljanje,....,e pa biće da je dosta i gospodo roditelji vaspitajte i čuvajte svoju decu sami.

  • Trn

    20. septembar 2024 | 15:07

    Prestanite više sa tim zapadnim s....., deca nemaju autoritet, nikoga se ne boje, traže prava bez obaveza, tuže roditelje policiji što ne mogu da im kupe skupoceni telefon. I onda se nađu pametni i žale se nq vrtić, školu a kod kuće razvaljuju decu od batina. Pokondirenost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA