Prosvetari u Srbiji najavili novi protest i obustavu nastave

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Predstavnici reprezentativnih sindikata zaposlenih u prosveti održali su sastanak i razmatrali trenutnu situaciju i plan narednih akcija, navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

Kako oni tvrde, posle obustave nastave i organizovanja protesta 16. septembra, konstatovano je da je pojačan pritisak na direktore škola od strane resornog ministarstva, te najavljuju i novi protest i obustavu nastave.

- Sve oblike pritiska na zaposlene, smatramo nedopustivim i krajnje neprimernim i protiv istih borićemo se svim raspoloživim sredstvima. Ovo će i biti uslov za nastavak pregovora. Iz ovog razloga pozivamo 02. oktobra 2024. godine sve zaposlene na obustavu nastave. Istog dana održaćemo protest u Beogradu. U međuvremenu obratićemo se svim nadležnim institucijama u Srbiji, kako bi potpisano bilo i realizovano. Sindikati pozivaju sve aktere ove vlasti na dogovor oko zahteva i upozoravaju na ozbiljnost aktuelne situacije u školama u Srbiji - navode oni.

(Telegraf.rs)

Video: Protest prosvetnih radnika na Trgu Nikole Pašića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA 035

    20. septembar 2024 | 10:09

    Podrška za prosvetare,samo štrajkom mogu da ostvare svoja prava i plate,tako je u kapitalizmu.

  • xXx

    20. septembar 2024 | 10:08

    Moje dete sigurno neće ići vikendom da b nadoknađivalo vaše hirove a ni na viška čas u toku nedelje. A vi ga kaznite ako smete

  • Mama

    20. septembar 2024 | 10:23

    Naravno da im treba dati vece plate, ne samo njima, vec svima u Srbiji. Kad pomislim na "potrosacku korpu" i minimalac... Dodje mi da vristim kad cujem rec "prosek" penzija. Zamislite, kako se tek normalan covek oseca, kada vidi u prodavnici zujalicu na buteru? Ili kada vidim gladne koji rovare po smecu, ukrali ste nam osmeh, ovo je kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA