Goran objavio sliku bolesnih roditelja i navukao bes tviteraša: "Ovako je kad te dobiju sa 38, sad imaju 87"

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

"Evo ovako izgleda kad vas dobiju sa 38 godina i sad imaju 87 godina", napisao je Novosađanin Goran na platformi X uz fotografiju svojih roditelja koje je bolest bacila u krevet. On je podelio sa svojim pratiocima kako izgleda njegovo jutro i fotografisao oca i majku koji dane nemoćno provode u postelji. Ovim gestom navukao je na sebe gnev brojnih ljudi, ali je uporno u svoju odbranu navodio argument da ih nije poslao u starački dom kao neki ljudi.

Parove koji se bore za potomstvo obraduje saznanje da čekaju dete bez obzira na to koliko imaju godina. Ovaj bračni par je sa 38 godina dobio sina. To je bilo treće dete u porodici, nakon što su 15 i 13 godina ranije dobili prvo i drugo dete. Ovaj sin odlučio je da se sam brine o svojim starim roditeljima i ne pošalje ih u dom, a zbog toga je i hteo da se "pohvali" na društvenim mrežama, međutim, reakcije su bile suprotne od onih koje je očekivao.

"Ne damo ih u dom jer bi umrli za 10 dana, a tri godine je prošlo", napisao je u nastavku.

Mnogi smatraju da je objavljivanje ovakve fotografije nedupustiv potez, te da bi je ovaj Novosađanin trebalo odmah da je obriše. Optužili su ga da ovom objavom svoje roditelje "ponižva i degradira", a usledile su i uvrede.

- Koji si ti bolesnik. Da li bi ti voleo da te neko slika u ovom stanju. Šta želis da čujes? - Bravo što paziš na svoje roditelje koji su to isto radili za tebe mnogo duže od dve godine. Sramota! - napisao je razbesneli Tviteraš.

- Pobogu šta vam bi da ovakvu sliku postavite, a govorite o poštovanju i ljubavi prema roditeljima, ovo je u najmanju ruku jadno. Vi niste stručno lice da o njima kvalitetno vodite brigu, to treba da čine gerontološke sestre i lekari. Ne mučite ih zaboga dajte ih u dom;

- Ovo je slika Srbije. Humanost i dehumanizacija u jednoj slici. Sve što dobro činis za njih, ovakvom slikom ih dehumanizuješ, a od sebe praviš budalu. Bizarno i plemenito u jednom. Sve u svemu zaslužuješ šamarcinu za objavljivanje slike nemoćnih roditelja;

- Slike bolesnih roditelja i patetika zarad lajkova čak i nisu nešto novo ovde. Sram te bilo, degeneriče - nastavili su.

"Ćale ju je terao na abortus"

Ni autor objave nije ostao imun na prozivke upućene na njegov račun, pa je pokušao da objasni zašto je ovo uopšte uradio.

- Mnogo ste bolesni, znam da držite roditelje po kazamatima zvani "Starački dom" i hvalite se kako im je super, ali kad kevi ujutro dajem kafu, lekove, limunadu, i to njeno hvala sine, vi nećete doživeti jer ste ološ i takvi umirete sami u nekom kavezu... Sretno vam bilo - uzvratio je oštro.

On je prošle godine svoju majku za rođendan iznenadio tortom i svećicama sa brojem 86, što je takođe objavio na Tviteru, a onda je otkrio i zbog čega.

- Kevi je 86. rođendan. Nakon dva deteta, 15 godina posle, zatrudni. Ćale je tera na abortus, ona neće, i sa 37 godina rodi mene. Zato je ne dam u dom iako je nepokretna, zaslužila je - napisao je on prošle godine.

"Šta želiš da postigneš ovim?"

Tviteraši su nastavili, pa je njegova objava ubrzo dostigla skoro 200 komentara, a velika većina njih bila je negativna. Iako je bilo onih koji su shvatil njegovu nameru koja je, kako kaže autor, bila da pokaže kako roditelje ne treba prepustiti staračkom domu, objavljivanje ovakve "privatne" fotografije smatrali su nedopustivim.

- Podržavam i pozdravljam to što brineš o starim roditeljima sada kada si im najpotrebniji i što ih nisi bacio u zmijarnik zvani starački dom. Ne podržavam to sto ih slikaš za (anti)socijalne medije i rušiš privatnost;

- Čuvala sam potpuno sama 24/7 dementnog oca i nijednog trenutka nisam sebi dozvolila da ga slikam za internet bolesnog i nemoćnog, da mu rusim dostojanstvo i gde takvog mogu da ga vide hiljade ljudi. Nadam se da su ti dali dozvolu za ovo - nastavljali su Tviteraši.

- Zašto ovo radiš? Šta si želeo da postigneš ovim? Znaš li koliko dece je primorano da da roditelje u dom jer moraju, rade, nema ko da brine o njima, danas nije lako naći nekoga da se brine o starijima, zašto slikaš svoje roditelje u krevetu i kačiš na mreže? Jesi li ih pitao za to?;

"Kakve veze ima što su te dobili u 38. godini?"

Jedan čovek je lepo upitao Novosađanina da mu objasni kakve veze ima to što su ga roditelji dobili sa 38 godina. "Da li bi ti bilo lakše da brineš o njima sa 60 ili sa 50 godina?", upitao je tviteraš.

- Zato što su imali dvoje dece od 15 i 13 godina i ja im nisam trebao...- napisao je on i dodao da su njegovi roditelji u braku sad već 61 godinu.

- Sve bih na ovom svetu dala da imam žive roditelje, pa makar i u krevetu - napisala je jedna žena.

(Telegraf.rs)

Video: Ljiljana i Miodrag su u braku 61 godinu: Održala ih je ljubav, a imaju i savete za mlade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA