Bogat program u Zvezdarskoj šumi za građane sa i bez hendikepa: Dođite na festival "Inkluzijada"

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Festival "Inkluzijada" u organizaciji Akademske inkluzivne asocijacije biće održan u nedelju 29. septembra u Zvezdarskoj šumi u Beogradu u cilju promocije inkluzije u društvu. Festival obuhvata bogat muzički i zabavni program koji će trajati od 15 časova do kasnih večernjih sati.

Muzički sastav Kanda, Kodža i Nebojša (KKN) nastupiće u centralnom delu muzičkog programa, dok će tokom čitavog dana posetioci imati prilike da čuju i brojne druge bendove. Među njima su: ProRock bend, tribjut bend Milan Mladenović - Mimikrija, Zero Two, Makonnen, Štrokeri, Fili ovo ono, Hor srbistike i Osnovna muzička škola "Vladimir Đorđević.

Osim muzičkog programa u toku dana biće organizovan nastup Plesne grupe Aurorai muzički pab kviz, beer pong i besplatna razmena knjiga. Za pab kviz zainteresovani mogu da se prijave slanjem poruke na zvanične naloge Akademske inkluzivne asocijacije na Fejsbuku, Instagramu i TikToku, dok će ekipe za beer pong biti formirane na licu mesta. Oni koji budu želeli da učestvuju u razmeni knjiga mogu poneti na festival knjige koje žele da nekome poklone i da izaberu za sebe knjige koje su drugi poklonili. Takođe, biće moguće da se ostavi poruka budućem čitaocu, gde će darodavci moći da izraze svoju kreativnost i ljubav prema čitanju. Svaki učesnik u razmeni knjiga moći će da uzme najviše onoliko knjiga koliko je poklonio (ukoliko poklonite 3 knjige - imate pravo najviše 3 druge knjige da uzmete).

Festival Inkluzijada Foto: Akademska inkluzivna asocijacija

Festival promoviše značaj inkluzije, jednakosti u šansama i ideju da hendikep nije bauk. Na jednom mestu vođeni kulturnim i zabavnim programom biće okupljeni naši sugrađani sa i bez hendikepa. Inkluzijadaima i ekološki karakter, pa će organizatori uz pomoć prijatelja nakon festivala očistiti ceo šumski prostor na kom će se festival i održati. Organizatori pozivaju posetioce da svakako vode računa o životnoj sredini i smeće odlažu na za to predviđena mesta.

Dobrodošli su svi koji žele da se zabave - studenti i mladi, porodice sa decom, stariji. Povedite prijatelje, porodicu, partnere, komšije, decu i svoje ljubimce. Hajde da zajedno pokažemo da smo svi isti i da nas sve spaja muzika i zabava!

Pokrovitelj festivala je Gradska opština Zvezdara, sponzor Zlatiborac, a prijatelj Šumski bar.

(Telegraf.rs)

Video: Miloš je nakon posla radio na aplikaciji koja pomaže osobama sa invaliditetom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA