Miloš iz Belegiša izvukao grdosiju iz Dunava: "Nisam imao predstavu koliki je, samo treba biti uporan"

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Grdosiju tešku 30 kilograma i dugačku oko 165 centimetra upecao je u Belegišu Miloš Rastović. Som kojim se pohvalio ovaj ribolovac oduševio je i njegove sugrađane pa su se pozitivni komentari i pohvale samo nizali. Za Telegraf.rs Miloš je otkrio kako je "tekao" ulov tog dana na Dunavu i koliko je bilo teško izvući ovog titana iz vode.

Miloša osim kao strastvenog ribolovca, sugrađani znaju i kao frizera i bubnjara.

- Ja izlazim skoro svaki dan na vodu tako da je rezultat zagarantovan. Iako imam dosta posla, za pecanje uvek mora da se nađe vreme, tako da mi nije teško da ustanem rano pre zore, odem do Dunava, pecam par sati pre posla i to mi ustvari puni baterije za novi radni dan. Mi u Belegišu imamo dosta ostrva i lepih terena za pecanje tako da je ovde milina pecati - priča Miloš.

On je za naš portal otkrio na koji način je došao do ovakvog "pehara" i koliko je bio težak poduhvat izvući soma od 30 kilograma.

- Ovaj som ima oko 30 kilograma i oko 165 centimetra. Pecam ga na takozvanu "vertikalu" sa veštačkim mamcem koji nazivamo glavinjara. Borba sa somom je uvek atraktivna i posebna. Som kada udari na glavinjaru pri dnu i kad krene da vuče, u tom trenutku nemam prestavu koliki bi mogao da bude, tek kada ga dovučem do vrha tada se iznenadim. Mogu otprilike da procenim, ali nisam imao predstavu da je grdosija jer som i sa 15 kilograma može da se bori tako snažno - priča Miloš koji poručuje kolegama pecarošima da je potrebno samo biti uporan.

(Telegraf.rs)

Video: Težak udes kod Pančevca: Mešalica prevnuta na putu, saobraćaj u zastoju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA