Čovek zatekao jeziv prizor u dvorištu vikendice na Dunavu: Mrtvo jato ptica, malo dalje ista, užasna scena

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dok je obilazio vikendicu na Dunavu, u Srbiji, čovek je u dvorištu zatekao uznemirujuć prizor. Iako je prethodnih dana bilo reči o tome, nije nimalo bilo prijatno biti svedok istom. Reč je o - lastama. Njih desetak ležalo je mrtvo na betonu.

"Šta se dešava sa lastama? Uginule. Juše na Dunavu u dvorištu vikendice. Ima ih širom benta i po naselju - napisao je ovaj čovek.

Prizor možete videti OVDE.

U grupi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nedavno su objavljene fotografije iz mesta Korlatoš kod Sombora na kojem se vidi kako su se ove sitne ptice šćućurile jedne uz drugu i sklupčale kraj porzora na jednoj kući.

Autor fotografija napisao je da je nažalost mnogo njih i uginulo od kiše koja pada već treći dan i od hladnoće. Kada su ovakvi vremenski uslovi insekta je malo, a oni su hrana za ove selice. Zbog hladnog i vlažnog vremena, leteći insekti, glavni izvor hrane za ptice, jedva da su aktivni, a to dovodi do toga da mnoge lastavice brzo ostaju oslabljene i na zemlji.

(Telegraf.rs)

Video: Ptice koje donose sreću i berićet u svaku kuću: Jelenko sa Golije ima neobične i nepozvane goste

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA