"Svaki požar ugasili smo u roku od 24 sata": U Leskovcu i Vranju obeležen Dan sektora za vanredne situacije

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Povodom obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije i slave vatrogasaca-spasilaca organizovan je niz aktivnosti na području policijskih uprava u Vranju i Leskovcu, a centralna manifestacija biće održana u sutra u Narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Na trgu u Leskovcu prikazan je danas taktičko-tehnički zbor vozila i opreme i izvedena pokazna vežba za decu, rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Leskovac Nenad Simić povodom obeležavanja nedelje Sektora za vanredne situacije, koja traje od 13. do 19. septembra.

"Mi smo planom predvideli da svakog dana na teritoriji našeg Jablaničkog okruga imamo održane javno-pokazne vežbe, taktičko-tehničke zborove, obilaske naših najmlađih u školama, vrtićima. Sutra će se u Jablaničkom okrugu održati takođe jedna pokazna vežba. Centralna manifestacija obeležavanja Dana sektora biće održana u Narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde će biti skup svih vatrogasaca-spasilaca", rekao je Simić.

Govoreći o sušnom periodu tokom leta, Simić je rekao da su ulagali velike naporei sredstava kako bi se ugasili požari na svim lokacijama.

"Broj požara je drastično porasto u odnosu na prethodni period i prethodnu godinu. Međutim, zalaganjem svih naših vatrogasaca, mi smo uspešno ugasili svaki požar", naveo je Simić.

Istakao je da je svaki požar ugašen u roku od 24 sata, prvenstveno angažovanjem velikog broja ljudi u datom trenutku.

"Imali smo jedan veliki požar u 'Neveni kolor' i u saradniji sa Sektorom za vanredne situacije, Policijskom upravom u Leskovcu, odgovorili smo na sasvim adekvatan način. Imali smo sadejstvo iz susednih jedinica. Mi smo angažovali sve naše jedinice na teritoriji Jablaničkog okruga, a u pomoć su nam pritekle i jedinice iz Vranja, Pirota, Niša, Kragujevca i Rume", rekao je on.

I u Vranju je obeležen Dan Sektora za vanredne situacije, a zamenik komandanta iz Vranja Marijan Ristić rekao je da je danas pripremljen bogat program, pre svega za decu.

"Pokazaćemo im našu opremu, sprave i sredstve sa kojima naša vatrogasno-spasilačka jedinica raspolaže. Imaće kratku obuku, kako da se ponašaju u slučaju izbijanja požara ili neke elementarne nepogode i kako da blagovremeno reaguju", rekao je Ristić.

Dodao je da se tradicionalno ovaj dan u Vranju obeležava 15 godina, kao i slava Sektora.

"Obeležavanje je počelo od 13. septembra odražavanjem TT zborova, onda javno-pokaznih vežba, raznih edukacija i evo danas dočekujemo naše najmanje sugrađane. Juče smo u Sabornom hramu obeležili slavu rezanjem slavskog kolača. Današnjim danom završavamo sve aktivnosti", rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA