Šok na svadbi u Zapadnoj Srbiji: Otvarali koverte da zabeleže ko je koliko novca doneo, Dušanu upisana NULA

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 15

Svadbarski običaji u Srbiji strance neretko ostave u šoku, a situacija postane smešna kada bez teksta ostave i same Srbe. Tako je jedan Dušan posramljen na svadbi u Zapadnoj Srbiji da nije mogao da progovori ni reč, mada se danas smeje do suza kad god se seti tog "incidenta".

- Udavala se moja jako dobra drugarica iz škole. Običaji kod nas, u Zapadnoj Srbiji, su takvi da obično neko od rodbine na svadbi otvara koverte i upisuje ko je koliko novca doneo. Međutim, pošto je taj običaj zastareo, a ona je iz porodice savremenijih shvatanja, mislio sam da na njenoj svadbi toga neće biti - priseća se Dušan.

Kako kaže, baš tada je bio u velikom kreditu, a njena svadba održavala se, kao za inat, svega par dana pre nego što je trebalo da primi platu.

- Rekao sam joj da ću joj dati novac kada primim platu, par dana nakon svadbe, a na svadbu sa doneo šampanjac i buket cveća - priča on.

Ono što je usledilo, pak, nije očekivao.

- Njen stric je uredno zapisivao ko je koliko novca doneo. Kada je video mene, sa šampanjcem i buketom u rukama, bez koverte, nonšalantno je upisao moje ime i pored njega jednu veliku nulu - seća se Dušan.

Budući da su i iza i ispred stajali gosti, Dušanu je bilo neprijatno. Nulu pored njegovog imena svi su mogli da vide i da pomisle kako svojoj najboljoj drugarici nije doneo ništa.

- Naravno, njoj je to toliko bilo smešno, da sam onda i ja svemu tome počeo da se smejem - kaže na kraju.

Koji je običaj vas najviše iznenadio?

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda šumadijska svadba: Mlada zasvirala violinu pa bacila u trans 600 gostiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    17. septembar 2024 | 16:20

    Danas svi prave svadbe da bi zaradili najcesce da kupe stan ili ga opreme tim novcem ili srede sprat kuci.Veze sa vezom nema sustina svadbe,da ljudi dodju da se pocaste od srca za jedan novi brak .Sve se kod bednika svodi na korist i zaradu.Odvratno

  • MZ

    17. septembar 2024 | 15:53

    Zovem u svadbu ali cu da debelo naplatim svakom ice i pice i ostalo , strasno. Pa neznam ko treba tu da se stidi.

  • 🙈

    17. septembar 2024 | 15:37

    Teški primitivizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA