Počeo protestni skup prosvetnih radnika u Beogradu, blokiran saobraćaj u Nemanjinoj

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 17

Deo radnika zaposlenih u prosveti, nezadovoljni odgovorom Vlade povodom zahteva za poboljšanje njihovog materijalnog položaja i povećanja zarada, okupio se danas u podne u parku Manjež, zbog čega je blokiran saobraćaj u Nemanjinoj ulici, ispred Ministarstva prosvete.

Predstavnici četiri sindikata u prosveti, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosveti Srbije traže od Vlade da se njihove plate povećaju toliko da dostignu republički prosek, kao i da povećanje plate bude u jednakom procentu za sve zaposlene u prosveti, za nastavni i nenastavni kadar.

U organizaciji ova četiri prosvetna sindikata, u nekim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od jutros je obustavljena nastava.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je prošle nedelje da štrajkovi nisu dobro rešenje, da ne vode ka dogovoru vlade sa sindikatima prosvetara i pozvao ih da se vrate dijalogu.

Predsednik Vlade je rekao i da je država, tokom pregovora sa sindikatima, izašla sa konkretnom ponudom za poboljšanje materijalnih uslova prosvetnih radnika, odnosno da najveće povećanje plata počne 1. januara 2025. godine i da za prosvetne radnike bude za 50 odsto više u odnosu na ceo javni sektor.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    16. septembar 2024 | 12:48

    Drzavni vrh se trudi da prosvetnim radnicima omoguci sto bolje uslove

  • Darko

    16. septembar 2024 | 13:20

    Ova vlast je maksimalno svakom izašla u susret, ovo je samo potvrda da ova vlast brine i pomaže svakom kad god je u mogućnosti.

  • Eva

    16. septembar 2024 | 13:04

    Smatram da Vucevic treba da kaze da ko strajkuje neka da otkaz,jer ima nas jos koji bismo zeleli da radimo a ne samo cim pocne skolska godina stalno nesto traze...dokle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA