Dobra vest za Nišlije: Uz pomoć grada uskoro do novih kotlova, stolarije, solarnih panela...

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Direktor niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević najavio je da će ove nedelje biti raspisan javni poziv za dodelu subvencija za zamenu starih kolova u domaćinstvima u Nišu, dok će javni poziv za dodelu subvencija za energetsku sanaciju kuća biti raspisan u narednih desetak dana.

- Za zamenu starih kotlova, kotlovima koji koriste ekološki prihvatljive energente, a to je poziv koji radimo sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, građanima će biti na raspolaganju 14,5 miliona dinara. Kada govorimo o pozivu za energetsku sanaciju objekata, a to je poziv koji sprovodimo zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike opredeljeno je 50 miliona dinara, od toga 37,5 miliona dinara za socijalne kategorije - rekao je Radivojević.

Dobra vest za Nišlije: Uz pomoć grada uskoro do novih kotlova, stolarije, solarnih panela... Foto: D.K.

On je kazao da će građani koji pripadaju socijalno ugroženim kategorijama moći da dobiju 90 odsto sredstava neophodnih za zamenu kotlova ili energetsku sanaciju objekata koja između ostalog podrazumeva zamenu stolarije i postavljanje solarnih panela, a do sada su poput ostalih građana mogli da dobiju 50 odsto potrebnih sredstava.

- Sa pozivima za energetsku sanaciju individualnih objekata i zemenu ložišta nastavljamo petu godinu zaredom. Do sada je više od 600 domaćinstava dobilo sredstva za tu namenu. Odziv građana je odličan i grad svake godine opredeljuje sve više para - izjavio je Radivojević.

Dobra vest za Nišlije: Uz pomoć grada uskoro do novih kotlova, stolarije, solarnih panela... Foto: D.K.

Prema njegovim rečima, detaljne informacije i dokumentaciju neophodnu za prijavu na javne pozive građani će moći da dobiju na šalteru Gradske uprave i u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte.

(Telegraf.rs/D. K.)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA