Ujedinjene nacije: Srbija među vodećim zemljama u oblasti informacione bezbednosti

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je da je Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU), specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija, svrstala Srbiju među najuspešnije države prema globalnom indeksu informacione bezbednosti. Ovaj podatak objavljen je u najnovijoj publikaciji ITU pod nazivom „Globalni indeks informacione bezbednosti“.

Prema ovom rangiranju, Srbija se našla u prvoj grupi zemalja sa najvišim nivoom razvoja u oblasti informacione bezbednosti.

Međunarodna telekomunikaciona unija vrednovala je pet ključnih komponenti: pravni okvir, tehničke mere, organizacione mere, jačanje kapaciteta i međunarodnu saradnju. Srbija je prepoznata kao lider u svim ovim aspektima, što potvrđuje njen značajan doprinos u obezbeđivanju visokog nivoa sigurnosti u digitalnom prostoru.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija najavilo je nastavak intenzivnog rada na sprovođenju brojnih aktivnosti usmerenih ka održavanju i daljem jačanju bezbednosti u digitalnom prostoru, ističući posvećenost unapređenju informacione bezbednosti na svim nivoima.

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade donirao laptop računare Medicinskoj školi u Gračanici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA