Hladno je? Čekajte tek da vidite ovaj prikaz iznad Srbije!

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U Srbiji se danas očekuje umereno do potpuno oblačno i hladno vreme sa kišom i pljuskovima, ponegde i sa grmljavinom, a čini se kao da je hladnoća stigla preko noći i kao da smo se samo dan ranije žalili na visoke temperature!

Na najnovijim satelitskim snimcima koje je objavio Republički hidrometeorološki zavod Srbije, jasno se vidi gde se, prema trenutnoj situaciji, nalazi naša zemlja.

Satelitski snimak iznad Evrope Foto: Printscreen RHMZ

Podsetimo,nsnažan ciklon pogodio je centralnu Evropu i doneo razorne poplave i bujice. Na najjačem udaru našli su se Austrija, Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska. U pojedinim predelima palo je i do 400 litara kiše po kvadratnom metru, što su višemesečne količine padavina.

Srećom, Srbija je bila na rubnom delu ciklona. Ipak, on je i te kako uticao na vreme u Srbiji u vidu obilnih padavina. Juče je centar ciklona iz Mađarske ušao iznad severa Vojvodine.

Oblačni sistemi tokom celog dana kružili su nad Srbijom i donosili kišu i pljuskove. Najviše kiše palo je u Vojvodini, ponegde i više od 30 litara po kvadratnom metru. Na višim planinama pao je i prvi sneg. Zabelili su Kopaonik i Golija, kao i više planine na jugozapadu Srbije iznad 1500 metara nadmorske visine.

Vreme u Srbiji bilo je pravo jesenje i kao da kraj novembra, a temperature su u većini predela tokom dana bile bez većeg kolebanja i kretale su se oko 10 stepeni.

Danas se na jugu i jugoistoku očekuje nešto toplije i sa dužim sunčanim periodima.

Vetar slab, južnih pravaca. Jutarnja temperatura od 8 do 12 stepeni, maksimalna dnevna od 13°C na severu i zapadu do 19°C na jugu i jugoistoku Srbije. U toku večeri i noći u većini predela očekuje se prestanak padavina, a najduže će se zadržati na severozapadu Srbije.

Vreme u Beogradu

U Beogradu u ponedeljak umereno do potpuno oblačno i veoma hladno za ovo doba godine sa kišom i pljuskovima. Vetar slab, južnih pravaca. Jutarnja temperatura 10 stepeni, maksimalna dnevna 14°C.

U toku večeri očekuje se prestanak padavina.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA