Umro Smail Čatović Markiz: Novi Pazar tuguje za njim

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Grad Novi Pazar je izgubio jednog od svojih najpoznatijih sugrađana, Smaila Čatovića, poznatog po nadimku Nino Markiz.

Smail Čatović bio je pravi pazarski boem, poznat po svojoj vedroj i gostoprimljivoj prirodi. Njegovo ime bilo je sinonim za dobro raspoloženje i društvenu aktivnost.  Smail je bio aktivan učesnik u mnogim društvenim i humanitarnim aktivnostima. Poznat po tome što je uvek bio spreman da pomogne drugima, Nino Markiz je svojim sugrađanima bio podrška u teškim trenucima, ali i vesela ličnost u svakodnevnim druženjima.

Markirana odeća i stil života

Jedan od njegovih najpoznatijih poslova bio je trgovina markiranom odećom. Smail je bio poznat po tome što je uvek bio obučen po poslednjoj modi, a njegovi kupci su cenili njegov dobar ukus i preporuke. Trgovina markiranom odećom nije mu bila samo posao, već i strast, kojom je unosio stil u živote mnogih ljudi.

Dugogodišnji aktivista

Pored svoje profesionalne karijere, Smail je bio dugogodišnji aktivista. Njegova posvećenost Novom Pazaru  doneli su mu poštovanje i ugled. Bio je uključen u mnoge lokalne projekte.

"Naš drug, brat se bori s neizlečivom bolešću. Mnogo smo ga voleli i poštovali… Uvek u našim srcima… Nino Markiz."

Smail Čatović - Nino Markiz Foto: Sandžak Danas

Zoranić je izrazio bliskost i prijateljstvo koje su izgradili kroz godine zajedničkog rada. Ova objava pokazuje koliki trag je Smail ostavio, ne samo kroz profesionalne angažmane, već i kroz svoje srdačne odnose s prijateljima i saradnicima.

Smailova porodica, uključujući brata i sestre, kao i mnogobrojna rodbina, zahvalili su se svima koji su uputili podršku i bili uz njih u ovim teškim trenucima.

Novi Pazar je izgubio velikog čoveka, čiji će doprinos i dobrota ostati u sećanju svih koji su ga poznavali. Smail Čatović – Nino Markiz, bio je više od boema i trgovca – bio je simbol ljudskosti i velikodušnosti u svakodnevnom životu Novog Pazara, pišu mediji.

(Telegraf.rs/Sandžak danas)

Video: Krenula povorka sahrane Bore Đorđevića ka groblju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA