Vremenska prognoza za Srbiju, po gradovima: Danas kiša i hladno, a evo šta nas sve očekuje sutra

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Ciklom Boris pogodio je Evropu i sa sobom doneo obilne padavine, jak vetar, sneg i potope. Iako su Austrija, Češka, Rumunija i Poljska na najjačem udaru, nevreme i jake oluje nisu zaobišle ni Srbiju.

Jaka kiša ne prestaje da pada već dva dana, a ako je verovati prognozama, lošem vremenu se ne nazire kraj.

Veći deo Srbije označen je narandžastim meteoalarmom, koji predstavlja upozorenje za izuzetno opasne vremenske pojave, koje mogu izazvati materijalnu štetu, ali i ugroziti zdravlje ljudi i životinja. Pod narandžastim alarmom su Bačka, Banat, Srem, Beograd, Zapadna Srbija, Šumadija i Pomoravlje, dok su Istočna Srbija, Jugoistočna i Jugozapadna Srbija, kao i Kosovo i Metohija označeni žutim upozorenjem, što znači da postoji potencijalna opasnost od vremenskih nepogoda.

Ovakvo vreme ostaće do kraja dana, a malo će popustiti sutra. Detaljnu prognozu vremena za gradove u Srbiji možete pogledati u nastavku:

BEOGRAD

U Beogradu danas kišovito i oblačno. Maksimalna dnevna temperatura je 12 stepeni. Kiša će slabo padati ceo dan, a udari vetra biće jačine od 23km/h, a pogledajte kakvo nas vreme očekuje sutra:

prognoza, Beograd Foto:Printscreen/AccuWeather

NOVI SAD

U Novom Sadu danas pretežno oblačno, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 12 stepeni, međutim nema najavljene kiše ni jakih udara vetrova. Kakvo će vreme biti sutra pogledajte na slici ispod:

Prognoza, Novi Sad Foto: AccuWeather

NIŠ

Danas u Nišu oblačno sa povremenim pojavama kiše. Maksimalna dnevna temperatura je 13 stepeni, a kiša će padati oko četiri sata u toku dana. Pogledate kakvo nas vreme očekuje sutra:

Prognoza, Niš Foto: Printscreen/AccuWeather

KRAGUJEVAC

Slaba kiša obeležiće današnji dan u Kragujevcu, a padavine će trajati preko šest sati. Maksimalna dnevna temperatura je 11 stepeni, a jaki udari vetra kretaće se brzinom od 52 kilometara na čas. Kragujevčanima ni sutra neće biti mnogo toplije, pa ih očekuje prilično slično vreme.

Prognoza, Kragujevac Foto: Printscreen/AccuWeather

ZLATIBOR

Na Zlatiboru danas maksimalna dnevna temperatura 10 stepeni, a obilnije padavine očekuju se u toku dana. Danas će ceo dan biti oblačan, a sutra će temperatura porasti za jedan stepen i biće manje oblačnih perioda:

Zlatibor, prognoza Foto: Printscreen/AccuWeather

KOPAONIK

Na Kopaoniku danas maksimalna temperatura 1 stepen, dok realan osećaj prikazuje -7 stepeni. Ovu planinu zavejao je sneg i pružio osećaj prave zimske idile u ovim poslednjim danima leta. Do kraja dana ostaće izuzetno oblačno, dok će sutra temperatura ipak malo porasti, a umesto snega, padaće kiša:

Kopaonik, Prognozoa Foto: Printscreen/AccuWeather

KRALJEVO

Danas u Kraljevu do 13 stepeni, sa puno oblaka i očekivanim padavinama, jaki udari vetra kretaće se oko 53 kilometara na sat. Sutra će temperatura biti neznatno veća, a padavina će biti manje:

Kraljevo, prognoza Foto: Printscreen/AccuWeather

NOVI PAZAR

U Novom Pazaru danas maksimalna dnevna temperatura 12 stepeni, a kao i u ostatku Srbije i tamo se očekuju celodevne padavine, kao i jaki udari vetra od 33 kilometara na sat. Sutra i tamo malo toplije, a očekuje se da padavina neće biti.

Novi Pazar, prognoza Foto: Printscreen/AccuWeather

VALJEVO

U Valjevu danas 13 stepeni, sa upozorenjem na jaku kišu tokom celog dana. Jaki udari vetra kretaće se brzinom od 57 kilometara na čas, a tokom celog dana biće oblačno. Sutra Valjevčane očekuje neznatno toplije vreme, ali sa značajno manje padavina.

Valjevo, prognoza Foto: Printscreen/AccuWeather

NEGOTIN

Maksimalna temeperatura u Negotinu danas će dostići 13 stepeni, a oblaci će pokvariti ceo dan. Ipak, Negotin je jedan od retkih gradova u kome danas neće padati kiša. U Negotinu sutra značajno toplije, a građani ovog dana moći će da uživaju i u suncu.

Negotin, prognoza Foto: Printscreen/AccuWeather

(Telegraf)

Video: Ne odlažite kišobrane, stiže nevreme: Kada i gde će oluje protutnjati Srbijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA