Održana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije: Predsednik Vučić

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 22

Ispred Doma Narodne skupštine od 11 časova počela je svečana manifestacija na kojoj će prve oficirske činove dobiti 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Ovoj svečanosti prisutsvije i predsednik Aleksandar Vučić.

Pored predsednika, svečanosti prisustvuju i ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant svečanosti pukovnik Srđan Blagojević, rektor Univerziteta odbrane Boban Đorović, ministri u Vladi Srbije, kao i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, ambasador Kine Li Ming i predstavnici verskih zajednica i organizacija.

Najboljim kadetima predsednik Vučić uručiće sablje sa posvetom.

Vojnu akademiju završava 159 kadeta i kadetkinja 144. i 145. klase te visokoškolske ustanove, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske,

Medicinski fakultet VMA završava 23 mladića i devojaka iz 10. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Svečanost je otpočela himnom Srbije.

Predsednik je sablje uručio potporučniku Lazaru Tadiću, potporučniku Sari Nikolić, potporučniku Nikoli Vasiću, potporučniku Aleksandri Stajić.

Promocija oficira Printskrin: Tanjug

- Danas na završnici našeg puta ka prvim oficirskim činovima ponosno se prisećamo njegovog početka. Došli smo iz raznih krajeva naše domovine. Veliki deo nas je prepoznao svoj put još sa 14 godina kada smo u jedan kofer spakovali sve svoje nade i ljubav koju osećamo prema našoj zemlji. Obuka ipiti, lepi i oni manje lepi trenuci naučili su nas da ono što nas čini ljudima nisu uspesi već trud koji stoji iza njih. U takvim trenucima važno je imati pravog prijatelja. Ova sablja je zasluga svih vas. Kraj našeg puta ka prvom oficirskom činu je ujedno početak novog puta. Od ponedeljka radićemo posvećeno svoj posao, možda kilometrima daleko jedni od drugih, ali nikako razdvojeni. Za Srbiju! - rekao je Nikola Vasić.

Ovom prilikom obratio se i predsednik Vučić:

- Pre svega dragi mladi oficiri hvala vam na još jednom izuzetnom danu. Danas ću govoriti kraće nego ikada zato što mislim da ste mnogo toga videli i naučili i nikada nije bilo manje potrebe da se gocori dugo. Hoću da se zahvalim vašim roditeljima što vas nisu sebično čuvali za sebe, već su vas nesebično dali da čuvate svoju državu. Pred vama nije lak period, ali nikada nije ni bio, uvek smo se suočavali sa onima koji bi da nam ukradu deo teritorije. Ipak, uspevali smo da sačuvamo mir, ali i da poboljšamo materijalni status vojnika. Molim vas poslušajte me, ne dozvolite da vam prolazi dan za danom, a da ništa niste promenili. Zapitajte se svaki dan šta biste mogli da uradite da popravite život u svojoj zemlji i za svoju vojsku. Molim vas pokažite ozbiljnost i odgovornost, posećenost u radu.Naša vojska mora da bude sve jača i sve snažnija. Želim da vas obavestim da sam potpisao saglasost o obavljanju redovnog vojnog roka od 75 dana. Hvala vam na svemu što ste učinili, a posebno vam hvala na onome što ćete tek učiniti.

Nakon govora predsednika počeo je defile mladih oficira.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je najavni spot za konkurs za pilote Vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    14. septembar 2024 | 12:00

    Mladi oficiri i kadeti su nas ponos. Bez jake vojske nema ni jake države.

  • Svetlana

    14. septembar 2024 | 11:28

    Lepo je videti najmlađe oficire i to da nam je vojska svakog dana sve jača i modernija

  • ana

    14. septembar 2024 | 11:56

    Велико признање за све кадете и њихове породице – част је служити Србији!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA