Mravi u kući nagoveštavaju događaje: Evo kad slute zlo, prema narodnim verovanjima

 
S. Ž.
S. Ž.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Mravi su simbol snage, marljivosti, snage volje, iskrenosti, jedinstva, strpljenja, odlučnosti, izdržljivosti. Uprkos svojoj veličini, mrav kao duhovna životinja ima ogromnu snagu i istrajnost da ostvari svoja ciljeve, podsjećajući vas da u životu ništa nije lako bez ulaganja napora. Simbolično mrav predstavlja sreću i ukazuje na priliku koja može da vam promeni život. Ova promena može uticati na vaš profesionalni i lični život.

Bar tako kažu verovanja, nauka to, naravno, nije dokazala. Ovo su još neka verovanja:

Mravi takođe mogu da nagoveste razvoj pozitivnih i negativnih događaja koji će se uskoro dogoditi u vašem životu, piše Krstarica.

Ako vidite kako crni mravi lutaju oko vaše kuće, to znači da vas uskoro očekuje bogatstvo.

Crni mravi koji izlaze iz kutije za pirinač znače da ćete uskoro odnekud dobiti novac.Ako se mravi nađu na mestu gd‌je čuvate zlatni nakit, to znači da ćete dobiti zlatne predmete.

Ako mravi dolaze iz pravca severa, to ukazuje na sreću, a ako dolaze iz juga, to znači profit.

Mravi koji marširaju sa istoka znače da biste mogli čuti neke negativne vesti, a ako su prisutni u pravcu zapada, velike su šanse da uskoro odete u inostranstvo.

Iako se crni mravi smatraju povoljnim i ukazuju na sreću, mir i prosperitet, oni ne bi trebali biti prisutni u ogromnom broju. Ako u vašoj kući sve vrvi od mrava, preduzmite odgovarajuće korake kako biste im pokazali izlaz.

Veruje se da crveni mravi donose loš znak, pa ako ih vidite u svojoj kući, odmah ih uklonite.

Kao insekti, mravi imaju svoja čula koja su teško objašnjiva. Istraživanje je pokazalo da mravi mogu predosjetiti zemljotres magnitude dva stepena i više. Naučnici su primijetili da mravi u tim trenucima zaustavljaju svoje aktivnost od trenutka kada predosjete zemljotres do narednog dana.

Nauka nije dokazala, ali veruje se da mravi mogu predvideti i kišu. Za njih je kiša neposredna opasnost, tako da se vjeruje kako imaju razvijene mehanizme odbrane i ponašanja kada osete da bi moglo doći do padavina.

(Telegraf.rs / ATvBl)

Video: "Ona od dečaka pravi muškarca": Mladi Čačani otkrili da li žele u vojsku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soća

    14. septembar 2024 | 09:06

    Neka se ljudi ugledaju na mrave i da budu vredni a ne da tumače navike mrava kao nešto negativno,donosi nesreću.

  • Nagovestavaju zimu

    14. septembar 2024 | 08:57

    Pobegli od hladnoce😀😀😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA