Gradonačelnik Novog Sada primio članove paraolimpijske stonoteniske reprezentacije

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Gradonačelnik Novog Sada primio članove paraolimpijske stonoteniske reprezentacije

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se sa članovima Paraolimpijske stonoteniske reprezentacije Srbije u Gradskoj kući i tom prilikom razgovarao sa Borislavom Perić Ranković, Nadom Matić i Mitrom Palikućom, njihovim trenerom Lazarom Kurtešom i selektorom Zlatkom Keslerom, kao i predsednikom STK OSI „Spin“ Ferencom Bančijem.

"Koliko su nas samo puta u istoj ovoj Svečanoj sali Gradske kuće, naši paraolimpijci obradovali donoseći odličja sa svih krajeva sveta, ne možemo da pobrojimo. Tokom ovog prijema za naše osvajače medalja, danas ćemo razgovarati, ne samo o novim odličjima, već i o najavljenom završetku Borislavine i Nadine blistave karijere. Sigurno je lep osećaj osvojiti, pored brojnih prethodnih, olimpijske medalje pre odlaska u zasluženu sportsku penziju i to kao neko ko se zlatnim slovima upisao u istoriju", rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, Grad Novi Sad nastaviće putem Gradske uprave za sport i omladinu snažno da podržava sve stonoteniske klubove u kojima treniraju osobe s invaliditetom.

"Siguran sam da će generacije koje tek dolaze, po ugledu na Borislavu, Nadu i Mitra nastaviti da nas čine ponosnima. Našim olimpijcima još jednom čestitam, a Borislavi i Nadi želim mnogo uspeha u daljem životu i angažovanju. Znam da će, u šta god da usmere svoju energiju, to biti uspešno", poručio je Đurić.

Sa nedavno održanih Paraolimpijskih igara u Parizu, ukupno tri medalje osvojili su članovi „Spina“ Borislava Perić Ranković i Nada Matić u konkurenciji dublova i to srebrnu medalju, zatim ponovo Borislava srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, kao i Mitar Palikuća, bronzanu medalju, takođe u pojedinačnoj konkurenciji.

Perić Ranković je tom prilikom potvrdila je da su njene i Nadine medalje donete iz Pariza, oproštajne, s obzirom na to da odlaze u sportsku penziju.

"Hvala gradonačelniku i Gradu Novom Sadu na ovom prijemu u Gradskoj kući. Između ostalog, time pokazuju koliko cene i vrednuju ono što mi radimo. Nadam se da će kolege koje dolaze posle Nade, Mitra ili mene, u budućnosti nastaviti našim stopama i da će nastaviti da nas raduju nekim novim medaljama", rekla je ona.

Prijemu su, uz gradonačelnika, prisustvovale i članica Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Sonja Radaković, kao i deca i nastavnici iz ŠOSO „Milan Petrović“ koji su paraolimpijcima, uz čestitke na velikom uspehu, uručili prigodne poklone.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Ona od dečaka pravi muškarca": Mladi Čačani otkrili da li žele u vojsku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA