"Uniforma" za kioske u Prokuplju

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Gradska vlast Prokuplja donela je odluku da uređenje grada započne sa posebnim fokusom na lokacijski raspored kioska. Kako bi se obezbedio red i unapredila estetika javnih površina Direkcija za izgradnju Prokuplja dobila je nalog da izradi detaljan plan za teritoriju grada u kojem će biti precizirano gde i na kojim lokacijama kiosci mogu biti postavljeni, a ideja je i da svi imaju isti izgled.

Gradonačelnik Miroslav Antović kaže da inicijativa dolazi kao odgovor na dugogodišnji problem neregulisanog postavljanja kioska u različitim delovima grada, gde je često dolazilo do gužve i narušavanja izgleda ulice.

"Mnogi kiosci već godinama nisu u skladu sa važećim pravilima, a neki od njih posluju uprkos tome što su im ugovori istekli pre nekoliko godina. Ti kiosci će, u skladu s novim merama, biti uklonjeni. Grad je prepoznao potrebu da se reši ovaj problem, i u planu je da novi raspored kioska ne samo estetski unapredi grad, već i funkcionalno organizuje prostor, omogućavajući građanima i turistima lakši pristup trgovinama, bez blokiranja trotoara i javnih površina", kaže Antović.

Naglašava da će kiosci koji su do sada radili bez validnih dozvola biti uklonjeni, dok će vlasnici moći da apliciraju za nove lokacije nakon izrade plana.

Odluka o uklanjanju nelegalnih kioska i definisanju novih lokacija deo je šire strategije urbanističkog razvoja Prokuplja, u kojoj se planira i uređivanje parkova, ulica i javnih površina kako bi grad postao lepši i funkcionalniji za svakodnevni život.

(Telegraf.rs / Južne vesti)

Video: U Prokuplju počelo obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даросава

    13. septembar 2024 | 16:28

    Вратите бре бивше киоске из Југе. Не можете ви ништа боље и функционалније да изградите.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA