Amerikanka prvi put probala rakiju u Srbiji i evo šta misli: "Zašto?!"

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Amerikanka koja živi u Beogradu, a koja je izuzetno popularna među Srbima na Tiktoku, podelila je svoje mišljenje o rakiji i, kao što možete da pretpostavite, usledile su burne reakcije naroda.

- Hajde da pričamo o rakiji. To je klasično srpsko alkoholno piće. Najjače koje ćete ikada piti! - kaže odmah na početku viralnog snimka uz napomenu da za rakiju nije čula dok se nije preselila u Srbiju.

Osmeh na licu dok objašnjava, a naredni komentar izazvao je i smeh: "Umalo sam umrla kada sam počela da je pijem!"

Objasnila je da se konzumira u malim čašama, te da ima različitih ukusa.

- Jedini ukusi koje mogu da istolerišem su šljiva i jabuka - kaže Amerikanka koja se na toj mreži potpisuje kao "Bler u Beogradu".

Kazala je i da su za rakiju obično specijalne čašice, te da se pije u barovima, klubovima, restoranima, pre obroka: "Svakako odličan način da vas neko napije", poručila je uz osmeh.

- Svaka kultura ima svoja pića, ali za rakiju nisam čula do sad. Imaju i ovde razna pića, ali nijedno nije ovako jako. Mislim da je jače od viskija - poručuje i dodaje da smatra da su Srbi veoma ponosni na rakiju.

Nije sigurna da rakija postoji u drugim delovima planete mimo srpskih zajednica, izuzev, kako kaže, u delovima bivše Jugoslavije.

- Ako ikada dođete u Srbiju, morate da je probate! Samo postarajte se da imate još neko piće jer imate osećaj da gorite kad je pijete, toliko je jaka! Super je i za povezivanje sa ljudima - kaže Amerikanka.

@blairinbelgrade What is Rakija? #belgrade #serbia #balkans #drink #alcohol #beverage #culture #expat #travel ♬ original sound - ABC Experiences - Blair In Belgrade

Ona napominje da trenutno možda može da popije dve čašice.

Zanimalo ju je da li se rakija samo pravi u Srbiji, zašto je toliko jaka, koliko ima ukusa i da li ima neki muzej rakije koji bi mogla da poseti.

- Čak i kada sam bila bolesna, ljudi su mi govorili da pijem rakiju jer će mi pomoći - šokirano je prokomentarisala uz osmeh koji prati ceo snimak.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    13. septembar 2024 | 12:44

    Polako, navići ćeš se. Ponavljanje - majka nauke. 🥃🥃😇😇

  • SVM

    13. septembar 2024 | 13:03

    Već dve čašice??; Na dobrom si putu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA