Da li je ovo realno? Vozači u Čačku od pešačke napravili parking zonu: Prvo je počelo stidljivo po jedan, dva

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Ovog leta grad Čačak je nakon dugo čekanja i obimnih radova konačno dobio svoju novu pešačku zonu za ponos. U strogom centru predstavlja idealno mesto za šetnju za sve građane, ali i brojne posetioce grada na Moravi. U toku je i njeno ulepšavanje, postavljaju se mobilajar i cvetna dekoracija. Ipak, nova proširena pešačka zona za pojedine je značila i mesto za parkiranje automobila, tako da bahatosti vozača nije bilo kraja, naročito tokom vikenda.

- Kada su krenule svadbe u septembru, tako su se svatovi sve češće počeli parkirati na pešačkoj zoni. Prvo je počelo stidljivo po jedan, dva automobila su ostavljali oni najsmeliji ili najbahatiji, a onda sledećeg vikenda se parkiralo više od pet autoobila, to je zaista nedopustivo. Umesto u pešačku, bilo je pretvoreno u parking zonu. Krajnja nekultura i nepoštovanje - kaže za RINU Slavica P. Koja živi u centru Čačka.

Da je ovo bahatost koja se ne sme tolerisati, odmah su uvidele i nadležne institucije, a kako bi se dalje sprečilo parkiranje u pešačkoj zoni postavljeni su stubići.

Radnici JKP "Gradsko zelenilo" izvršili su montažu stubića na ulazu u novo gradsko šetalište u Ulici Župana Stracimira kako bi sprečilo nepropisno parkiranje kojem smo bili svedoci u prethodnom periodu, saopšteno je iz javnog preduzeća.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČA

    12. septembar 2024 | 14:35

    Propisi određuju ponašanje ljudi i primena tih propisa,prinuda je potrebna jer dobrovoljno ne funkcioniše.

  • Blaf

    13. septembar 2024 | 10:15

    Пешачка зона у Чачку (део између АИК банке и поште) је изгубила намену (баш као и градска плажа) постављањем стакленика који представљају кафиће. Уништавањем најпрометније градске саобраћајнице, и оно мало травњака испред гимназије, жели да се надокнади узурпација шеталишта (Корзоа)!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA