Cilj programa "Učimo svi zajedno" da svako dete ima jednake šanse da uči i napreduje

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Šefica Sektora za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF Srbija Vesna Savić Đukić izjavila je danas da UNICEF zajedno sa partnerima, pre svega Ministarstvom prosvete i uz podršku EU, radi na programu "Učimo svi zajedno" sa ciljem da svako dete ima jednake šanse da uči i napreduje zajedno sa svojim vršnjacima.

- Nama je inkluzija jedan od fokusa ka kvalitetnom obrazovanju, tako da intenzivno radimo poslednjih par godina na ovoj temi. Drago nam je da se pridružuju i partneri iz poslovne zajednice i pojedinci, a posebno nam je važno zato što smo tokom leta i početak školske godine obeležili novim partnerstvima sa poslovnim sektorom koji će nam dodatno pomoći da realizujemo ciljeve - poručila je ona za Tanjug.

Savić Đukić je istakla da UNICEF ima brojnje akcije koje se tiču pomoći deci, porodicama, mladima gde je glavni fokus na veštinama za 21. vek kako bi mladi stekli sve ono što je neophodno da što lakše stupe na tržište rada.

U tom smislu najveću podršku i partnerstvo koje prevazilazi granice Srbije, pruža kompanija NELT, rekla je ona i dodala da je početkom ovog meseca potpisan sporazum sa Comtrade distribucijom i Tesla brednom gde će oni zajedno sa UNICEF-om raditi na oblicima formalnog i neformalnog obrazovanja kako bi mladi iz posebno ranjivih grupa mogli da dobiju digitalne veštine koje su im veoma važne.

- Ovo partnerstvo će obuhvatiti hiljadu mladih ljudi koji dolaze iz ranjivih grupa koji će moći kroz posebne radionice na nekoliko lokaciju u Srbiji, gde ćemo obnoviti i dva omladinska centra, moći da steknu veštine, i da se uz druženje i posebno osmišljena mentorstva obuče kako mogu da dođu lakše do posla i na koji način mogu dodatno da se socijalizuju - objasnila je Savić Đukić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA