Zaštitnik: Ispitujemo postupanje Osnovne škole "Ljuba Nenadović" o formiranju novih odeljenja

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Zaštitnik građana je na osnovu pritužbi roditelja učenika OŠ "Ljuba Nenadović" u Beogradu, zbog načina na koji je ta škola donela odluku da se na početku nove školske godine rasformiraju odeljenja učenika koja polaze u sedmi razred i od dosadašnjih pet, formira novih šest odeljenja, pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete.

Kako je saopšteno iz kancelarije Zaštitnika, Zaštitnik građana zatražio je od resornog ministarstva da u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima konkretnog slučaja, između ostalog o tome da li je škola na odgovarajući način pružila roditeljima informacije o kriterijumima za formiranje novih odeljenja sedmog razreda, kao i na koji način je prilikom njihovog formiranja obezbeđena zaštita prava učenika sa smetnjama u razvoju.

Prema pisanju medija, stotinak učenika sedmog razreda beogradske OŠ "Ljuba Nenadović" ne dolazi na nastavu zbog odluke škole da od 1. septembra rasformira pet postojećih odeljenja i oformi šest novih.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ја

    11. septembar 2024 | 16:30

    Према томе,родитељи треба да шаљу децу у школу,они да им предају,они да их оцењују,они да доносе све битне одлуке,а професоре и остале запослене у школама отпустити јер се и онако ни за шта не питају..значи,СРТРАШНООООО!!!!

  • Velja

    11. septembar 2024 | 18:47

    Sta ce zastitnik prava gradjana u skoli.Odelenja su imala po 35 ucenika u skladu sa zakonom formirana su odelenja da ne bude vise od 28 ucenika.Sto se tice dece sa posebnim potrebama zna se kakav je njihov status u skoli.Puna podrska upravi skole jer ovde nema nista sporno.Ako ucenik ne dolazi u osnovnu skolu koja je obavezna za pohadjanje zna se kakve su posledice po roditelje.Nigde ne pisebda ucenici treba da su stalno uistom odelenju.Uprava skole ima pravo da premesta ucenike ako je ti u interesu nastave.Direktor nije morao da obavestava roditelje kada je postovao zakon.

  • Vera

    11. septembar 2024 | 18:04

    Roditelje treba kazniti, a škola je postupaka po instrukcijana Ministarstva. Pa neće roditelji donositi odluke kako škola da posluje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA