Amerikanka iz Srbije bila šokirana brojem knjiga za 1. razred, a sad ima veći problem: Ćerka mi je rekla da...

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Amerikanka koja živi u Srbiji i koja je prilično poznata na mrežama gde često deli svoja iskustva, napravila je pravu buru na Tiktoku kada je podelila snimak oko polaska njenog deteta u prvi razred, a sve zbog količine knjiga koje je dete dobilo. Sada je podelila novo iskustvo jer je, kako kaže, ranac njene ćerke previše težak.

- Počelo je. Moja ćerka je pomenula da je ramena bole, a sve je zbog nošenja ranca sa knjigama od škole do kola i od kola do škole - rekla je.

Ona je zabrinuta kako će tek biti kada počne da ide i sama ka školi što je, kako je napomenula, nešto čemu se njeno dete posebno raduje jer će to raditi sa drugarima.

- Srbija ima najbolje obrazovanje na svetu i ako su se ljudi i ranije žalili na težinu torbi za školu, a tako je i danas zašto knjige koje kupujemo ne mogu da ostanu kući, a da škola deci obezbedi udžbenike koje će imati tamo. Tako bi imali najbolje obrazovanje na svetu, ali i dobra promena za nove generacije - konstatovala je Amerikanka koja se na Tiktoku predstavlja kao "mamaticia3".

@mamaticia3 Can we figure something else out for the#nextgeneration #benice#foryourentertainment #vlog#m#myjourney#fyp#fypシ#foryourepage#foryoupageofficiall#myjourney#benice#bayarea#cali#vlogtiktokers#vlogger #learningserbian#movingabroad#livingmybestlife#balkans#serbs#livingabroad#easterneurope#livingserbia#belgradeserbia#novisad#nis#balkantiktok#californiaadventure#cacaktiktok #livinglife#beograd#school#myexperience#vlog#momlife#mombelike#momtings#momtiktoker#mythoughts ♬ original sound - Mamaticia3

Video je završila rečima da bi tako nešto umnogome olakšalo deci koja bi i dalje sticala sjajno obrazovanje.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana ona je objavila snimak koji je brzo postao viralan, a na kom je izrazila šok zbog količine knjiga koje su neophodne samo za prvi razred.

- Ovoliko udžbenika, a ovo je samo za prvi razred. Ne želim ni da znam šta onda sledi u drugom razredu! Ne želim ni da znam, ali ovo je mnogo udžbenika za prvi razred, zar ne - pitala je tada.

Snimak je pokrenuo pravi haos među komentarima, gde su joj mnogi sugerisali da "ovo nije Amerika", te da je ta količina knjiga sasvim normalna.

"Škola je teža u Srbiji nego u Americi", "Ne želiš da znaš šta dolazi u 7. i 8. razredu", "Zamisli kako je tek u srednjim školama.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    12. septembar 2024 | 20:52

    Zato postoji raspored casova, pa za taj dan slozite u ranas samo knjige i sveske koje su potrebne. Kad su deca mala, to rade roditelji u njihovom drustvu.

  • sasa2

    13. septembar 2024 | 04:12

    to sa knjigama ce da bude problem dok NEKO iz prosvete sa mozgom ne odluci da se promeni sistem ucenja i da se vise ne praktikuje besomucno bubanje gradiva vec da se akcenat nastave stavi na logicno razmisljanje i zakljucivanje.pogledajte samo rezultate medjunarodnih takmicenja,gde se nasa deca nalaze.ali ta promena trazi velike zahvate u prosveti i problem je u hiljadama nastavnika koji su naucili stari sistem nastave i drze se toga ko pijan plota.a da ne govorim o ogromnim parama koje se vrte oko tih udzbenika i gde su svi u igri.a roditelje ko pita...

  • Maja

    13. septembar 2024 | 02:02

    Mnoga deca se ozgrbave bas zbog ranca, kad se na sve to dodaju velike sveske, oprema za fizicko, likovno... Dovoljna bi bila jedna knjiga i jedna sveska iz svakog predmeta, ali to je vec pitanje mafije koja ozdaje udzbenike...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA