Vozači će do 1. oktobra biti pod budnim okom policije: Zar je moguće da ovaj prekršaj najčešće čine kod škola?

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Rezultati akcije "Škola" koju sprovodi Uprava saobraćajne policije i to s ciljem očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju pokazuju da su od 2. septembra, odnosno početka školske godine, otkrivena ukupno 5.363 prekršaja, izjavio je danas za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

Belencan ističe da je zbog "prekoračenja brzine- najdominantnijeg prekršaja sankcionisano 2.256 vozača”.

"Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 68 vozača, a zbog nekorišćenje sigurnosnih pojaseva 1.092 vozača", rekao je Belencan.

On je izjavio da će tokom pojačane kontrole saobraćajne policije do 1. oktobra biti angažovano 2.287 saobraćajnih policajaca.

Belencan je takođe napomenuo da je za prvih osam meseci ove godine u saobraćajnim nesrećama poginulo šestoro dece i to uglavnom kao putnici.

"Za prvih osam meseci u našoj zemlji u saobraćajnim nezgodama poginulo je 348 lica, povređeno je 12.501, dogodilo se 21.325 saobraćajnih nezgoda", rekao je Belencan.

On je napomenuo da je u poslednjoj saobraćajnoj nesreći sa nastradalim detetom, beba ispala iz vozila pošto nije prevožena na propisan način.

"U istom periodu poginuo je 41 motociklista i osam vozača skutera”, rekao je Belencan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA