Dirljiv rastanak: Pančevačka učiteljica se penzionisala, a od onoga što su đaci uradili suze same teku

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Svaki rastanak sa đacima ili učiteljem je dirljiv, a dešava se barem jednom godišnje na nekoliko meseci koliko traje letnji raspust, međutim šta kada je on ipak, na neki način, trajan? Jedna pančevačka učiteljica se penzionisala, ali iako je razlog pozdrava lep, način na koji su se njeni đaci i kolege pozdravili nakon školskog zvona jednostavno tera suze na oči.

Školsko zvono se čuje pre početka i na kraju svakog časa. Označava početke i završetke, pa je tako bilo i sada.

Učiteljica Radmila Trkulja iz O.Š. "Jovan Jovanović Zmaj" iz Pančeva održala je poslednji čas pre odlaska u zasluženu penziju, ali onda je usledio šok. Dok je izlazila iz učionice postalo joj je jasno da kolege i đaci koji je toliko vole neće dozvoliti da to prođe tek tako.

Mnoštvo učenika i učitelja stajali su jedno do drugog duž zidova hodnika, a potom i dalje - putem koji je gospođa Trkulja trebala da prođe. Široki osmesi, aplauz, ali i suze. Emotivna scena koja nikoga ne ostavlja ravodušnim.

"Kada se oglasilo školsko zvono, koje je označilo kraj jedne velike etape njenog života i početak neke nove, mirnije, nastavnica Radmila izašla je iz učionice ne sluteći da je čeka špalir đaka i kolega da joj aplauzom kažu 'HVALA' u ime svih generacija koje je kao sjajan pedagog i posvećen nastavnik ispratila u život", navedeno je u objavi uz snimak na stranici Zdravo Pančevo.

Ispod objave komentari su brojni i svaki je svojevrsni omaž učiteljicinom radu. Vidno je da je mnogo voljena i cenjena, ne samo od kolega i đaka, već i roditelja.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradska nadbiskupija proslavila 100 godina postojanja: Prisustvovao Vučić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA