EU u Šapcu podržala 35 projekata

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Plamena Halačeva, zajedno sa 13 zamenika i zamenica ambasadora evropskih država, posetila je projekte koje EU podržava u Šapcu.

Delegacija diplomata je zajedno sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem obišla objekat Naučnog centra na Letnjikovcu, koji je izgrađen uz podršku EU sredstva obezbeđenih preko EU PRO Plus programa.

Zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji, Plamena Halačeva, prilikom posete Naučnom centru istakla je da su posetu započeli upravo u naučnom centru koji poseban akcenat stavlja na mlade, ne samo na talentovanu decu, nego i na decu iz ranjivih grupa, čime se pokazuju najveće vrednosti Evropske unije.

- Ovo je samo jedan od 35 uspešnih projekata koji je grad Šabac realizovao uz pomoć Evropske unije i odličan je dokaz toga da kada lokalne zajednice imaju kvalitetne projekte, onda one mogu da ih i realizuje uz finansijsku podršku - rekla je ona.

Dodala je da zna da je Šabac poznat po svojim sportistima, kako rukometašima, košarci i slično, i da joj je posebno zadovoljstvo što EU pomaže finansijski rekonstrukciju sale za fizičko u najstarijoj osnovnoj školi u Šapcu.

- Nadam se da će ta obnovljena sala poslužiti kao inspiracija i podstrek novim mladim generacijama da se bave sportom - kazala je Halačeva.

Gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić, izrazio je zadovoljstvo zbog posete delegacije, ali i brojnih projekata koje grad realizuje u saradnji sa Evropskom Unijom.

- Ovo je jedan od aktivnih, odnosno završenih projekata na koji smo vrlo ponosni i koji je u poslednjih godinu dana imao ne samo našu najtalentovaniju decu koja su boravila ovde na kampovima, nego i decu iz dijaspore, decu iz međunarodnih amaterskih pozorišta koja su bili gosti našeg grada. Zatim, imali smo osobe sa invaliditetom koji su gostovali ovde kod nas i za taj aktivizam, odnosno pristupačnost institucija, pre nekoliko dana smo dobili i od zaštitnika građana Republike Srbije priznanje - rekao je on.

Evropska unija je pružila veliki doprinos svemu onome što je u prethodnim godinama rađeno u Šapcu, rekao je on i dodao da je ovo završen projekat, ali da su aktivni brojni projekti poboljšavanja uslova u Severozapadnoj industrijskoj zoni.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA