Najnovije upozorenje RHMZ: Slede obilni pljuskovi, upaljen i crveni meteoalarm

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine na području cele Srbije koje će biti aktivno kako danas, tako i tokom noći ka sredi.

"Danas na istoku i jugoistoku Srbije (naročito u Zaječarskom, Nišavskom, Pirotskom, Topličkom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, kao i na području Kosova i Metohije) obilne padavine uz prosečnu količinu od 30 do 60 /m2 za 24 h, a na jugoistoku lokalno i oko 100 l/m2 za 24 h", navedeno je u upozorenju RHMZ.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteoalarm zbog pljuskova, dok je narandžasto upozorenje upaljeno na teritoriji Kosova i Metohije i Šumadije, ali aktivan je i crveni meteoalarm i to za istočnu i jugoistočnu Srbiju. Crveni meteoalarm označava veoma opasno vreme.

Podsetimo, kako je Telegraf.rs već pisao, preko našeg područja premešta se veoma snažan oblani sistem sa padavinama. Hladni front doneo je i zahlađenje i pred nama je pravi jesenji dan, a maksimalna temperatura u mnogim predelima neće preći 20 stepeni.

U narednim satima veća količina padavina očekuje se širom Srbije, uz obilnije pljuskove.

Jači pljuskovi zahvatiće i Beograd.

U mnogim predelima Srbije danas se očekuje više od 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Posle podne i uveče talas obilnih padavina premeštaće se dalje na istok, tako da će vrlo obilnih padavina biti u delovima centralne Srbije, na Kosovu i Metohiji, na jugoistoku i istoku Srbije.

U ovim predelima očekuje se više od 30 litara, a lokalno na istoku i jugoistoku Srbije i više od 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Kiša i pljuskovi očekuju se u Srbiji sve do sutrašnjeg dana.

Već danas posle podne i uveče intenzitet padavina slabiće na severozapadu i zapadu Srbije, ponegde i uz prestanak padavina. U ovim predelima u sredu pre podne očekuje se razvedravanje, koje će se posle podne proširiti i na ostale predele Srbije.

Već sutra stiže toplije vreme.

(Telegraf.rs)

Video: Do kraja godine završetak rekonstrukcije tri ulice u starom jezgru Zemuna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA