Pune se rezervoari, škole i vrtići su prioritet: Cisterne po selima Gornjeg Milanovca zbog vanredne situacije

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Od proglašenja vanredne situacije zbog elementarne nepogode - nedostatak vode za piće, Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac preduzeo je niz mera za ublažavanje posledica istih.

- Organizovan je dotur vode i dopuna seoskih rezervoara, dopuna privatnih rezervoara za grupu domaćinstava kao i dotur vode pojedinačnim domaćinstvima na seoskom području. Za dotur vode koriste se dve cistrene JKP "Gornji Milanovac" kao i dve cisterne za vodu Vojske Srbije. Iste su svakodnevno na terenu. Od Crvenog krsta Srbije dobijeno je na ispomoć 10 cisterni za vodu kapaciteta 1500 litara - kazali su za RINU u opštinoj upravi Gornjeg Milanovca.

Opštinska uprava je kupila 10 cisterni za vodu kapaciteta 1000 litara čije su karakteristike u skladu sa zahtevima Pravilnika o uslovima u pogledu zdravstvene ispravnosti predmeta opšte upotrebe koji se mogu stavljati u promet.

- Svih 20 cisterni je postavljeno ispred svih osnovnih i srednjih škola u opštini, kao i ispred vrtića. Pomenute cisterne se pre svega koriste za vodosnabdevanje učenika i osoblja u školama i vrtićima, ali se iste mogu koristiti i za održavanje higijene u objektima. Obrazovne ustanove na gradskom području se takođe nalaze u grupama potrošača planskih isključenja vode, stoga se pometuta voda koja se doprema u cisternama koristi samo u onim satima kada je za određenu ustanovu izvršeno plansko isključenje vode po ranije utvrđenim grupama - naglasili su.

Voda kojom se pune navedene cisterne uzima se iz sistema vodosnadbevanja JKP "Gornji Milanovac" i ista se uzorkuje svakodnevno. Opštinska uprava je sa Zavodom za javno zdravlje Čačak sklopila ugovor o uzorkovanju vode iz svih cisterni koje se koriste i isto se vrši dva puta sedmično.

Po svim izveštajima koji su do sada stigli pokazuje se da je voda u cisternama ispravna i zdrava za upotrebu.

(Telegraf.rs)

Video: Do kraja godine završetak rekonstrukcije tri ulice u starom jezgru Zemuna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA