Francuskinja traži porodicu u Srbiji: Poslednje pismo od brata dobila pre decenije, treba joj pomoć svih nas!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pre nekoliko dana u Beograd je stigla porodica iz Francuske, a povod je istovremeno prelep i tužan jer gospođa Katarina Bureković traga za članovima svoje porodice.

Poslednje pismo od brata stiglo joj je davne 2005. godine, a poslato je iz Vranića, sela kraj Beograda.

Nakon toga nije bilo kontakta, a ove godine je rešila da prvi put dođe u zemlju svojih predaka.

Ona je svoj apel za pronalaskom podelila sa "Pričama sa dušom", a Telegraf.rs ga deli u nadi da će gospođa Bureković uspeti da se sretne sa svojima.

Podataka nema mnogo jer su vreme i daljina učinili svoje, ali to ne sprečava da tinja nada da će neko prepoznati o kome je reč i da će ovoj dami pomoći.

Prema informacijama koje ima, njen brat Rade Trajković imao je sina Sašu koji je preminuo 1996. godine. Rade je imao i ćerku Snežanu, devojačko Trajković, koja je radila kao profesorka filozofije u jednoj gimnaziji, a njen suprug kao prevodilac. Njih dvoje imaju i ćerku Stašu koja je rođena 1995. godine.

Francuskinja Katarina Bureković traga za porodicom Foto: Privatna arhiva

Porodica Bureković je poreklom iz Skoplja, a u Srbiji su živeli između dva rata. Trajković je prezime Katarinine prababe.

Svesna da podaci nekad postanu samo slova, gospođa Bureković je priložila i dve fotografije u nadi da će neko prepoznati barem lica na njima ako već ne uspe na osnovu informacija koje je navela.

Na jednoj je porodica Bureković prilikom okupljanja u Beogradu 1959. godine, a na drugoj Katarinin brat Rade sa suprugom.

Gospođa Katarina sa porodicom biće u Srbiji još koji dan, ali i ukoliko ovaj poziv vidite kasnije, a imate neke informacije o ljudima za kojima traga, kontaktirajte gospodina Nenada Blagojevića na mejl "Priča sa dušom" - redakcija@pricesadusom.com ili pišite redakciji Telegraf.rs - redakcija@telegraf.rs, samo naslovite sa: "Informacije o porodici Katarine Bureković" radi lakšeg raspoznavanja.

Nadamo se da ćemo zajedno uspeti da pomognemo da se ova porodica ponovo okupi!

(Telegraf.rs/Priče sa dušom)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA