Pripadnici Vojne akademije na Čivijaškom polumaratonu u Šapcu

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pripadnici Vojne akademije pružili su podršku u pripremi i realizaciji Čivijaškog polumaratona održanog danas u Šapcu, pod pokroviteljstvom tog grada.

Polumaraton su organizovali Sportsko udruženje "Fury Runner" i Turistička organizacija Šapca.

Načelnik Vojne akademije pukovnik Srđan Blagojević i potpukovnik Dalibor Novaković susreli su se u Gradskoj kući, pred početak Čivijaškog polumaratona, sa gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem i predsednikom Skupštine grada Nemanjom Pajićem, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom sastanka razgovarano je o povezivanju mladih kroz sport i o promociji Vojne akademije i vojnih škola u Šapcu.

Gradonačelnik Šapca istakao je da mu je drago da iz vojnih škola sve više Šapčana i Šapčanki izlaze kao vrhunski školovana i profesionalna vojna lica, spremna za ulogu i zadatke u sistemu bezbednosti i odbrane Republike Srbije.

Na svečanom otvaranju polumaratona, pukovnik Blagojević naglasio je da Vojna akademija aktivno podržava održavanje ove značajne manifestacije pokazujući opredeljenost da se u promociji vojnog poziva posveti i najmlađim generacijama.

Kao volonteri duž trase polumaratona učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole "1300 kaplara" svojim aktivnim učešćem pokazali su visok nivo discipline i posvećenosti i značajno doprineli uspešnosti ove sportske manifestacije i na najbolji način predstavili Univerzitet odbrane, Vojnu akademiju i svoje škole.

U okviru današnje manifestacije, pripadnici Vojne akademije promovisali su vojni poziv, vojno obrazovanje i sport u vojsci.

Na posebno uređenim štandovima, posetioci su mogli da saznaju o vojnom školstvu i vojnom pozivu.

Profesori Vojne akademije, kadeti i učenici, zainteresovanim posetiocima pružili su informacije o studijskim programima na Vojnoj akademiji, nastavnim programima u Vojnoj gimnaziji i smerovima u Srednjoj stručnoj vojnoj školi "1300 kaplara", načinu upisa i vremenu trajanja konkursa za upis, kao i smeštajnim i sportskim kapacitetima u vojnim školama.

Ovogodišnji promoter Čivijaškog polumaratona je pripadnik Sportske jedinice Vojne akademije vodnik Đuro Borbelj, trostruki prvak Srbije u maratonu, polumaratonu i trkama na deset kilometara na drumu, koji je i danas u trci na 21 kilometar zauzeo drugo mesto pretrčavši polumaraton za 1 sat 14 minuta i 35 sekundi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Evo ko ga prizvodi i kakva mu je ubojna moć: Ovo je dron samoubica koji koristi Vojska Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA