Ministar Lončar i Hans Kluge (SZO) potpisali ugovor o daljoj saradnji

 
Ekipa Srbije
Ekipa Srbije
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar održao je danas onlajn sastanak sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hansom Klugeom. Tom prilikom je potpisan i Ugovor o saradnji do kraja 2025. godine, koji sadrži sve definisane dogovore u okviru postojeće saradnje Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije.

Dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije:

"Podrška dr Klugea, posebno u vreme Kovid 19, ali i u svim ostalim aktivnostima Ministarstva zdravlja u proteklom periodu, dale su nam veliki podsticaj i snažan impuls u realizaciji naših zacrtanih planova i programa. Očekujemo da ovakva saradnja bude dodatno unapređena i obogaćena novim sadržajima u interesu naših građana i zdravstvenih radnika. Zadovoljstvo je imati ovakve saradnike i prijatelje poput dr Klugea i njegovog tima u Beogradu, a to nam je garant da ćemo u budućnosti ostvariti još bolje rezultate u okviru naše saradnje, koji su i do sada bili već bili zavidni.“

Dr Hans Kluge, Regionalni direktor Svetske zdravstve organizacije za Evropu:

„Želeo bih da izrazim svoju zahvalnost ministru Lončaru, što je zdravlje postavio kao jedan od glavnih stubova u agendi nove Vlade. Radujemo se zajedničkom radu na daljem unapređenju prevencije hroničnih nezaraznih bolesti, jačanju primarne zdravstvene zaštite, inovacijama uključujući transfer mRNA tehnologije, digitalnom zdravlja, kontroli duvana i na novoj Mapa puta za zdravlje i blagostanje na Zapadnom Balkanu. Uvek je zadovoljstvo sarađivati sa njim i njegovim timom na robusnom akcionom planu koji će osigurati bolje zdravlje za sve građane Srbije.“

Dr. Fabio Skano, direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji i specijalni izaslanik Regionalnog direktora za Zapadni Balkan:

"Radujemo se našim zajedničkim aktivnostima sa Ministarstvom zdravlja na terenu. Željno iščekujemo konkretne korake za odgovor na uticaj koji klimatske promene imaju na zdravlje, jačanje odgovora na hitne situacije i podršku imunizaciji"

(Telegraf.rs)

Video: Bratislava se bori sa stravičnim poplavama: Nadljudski napori da se spasi šta se spasti može

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 1

    6. septembar 2024 | 16:02

    Ministar Lončar ako misli na zdravlje ljudi Srbije neka se pobrine za korupciju i krađu lekova u zdravstvu,bez toga sve ostalo gubi smisao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA