ALARM! U jednom danu deca u Srbiji na različitim lokacijama zlostavljala životinje, jedna i mučki ubijena

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Jučerašnji dan okarakterisalo je brojno nasilje, ali ono što je dodatno zabrinulo jeste činjenica da je troje dece iz različitih gradova zlostavljalo životinje. Jedna je ubijena, sudbina druge nije poznata, ali jeste da je to mučenje urađeno - zbog društvenih mreža!

Prvo je odjeknula vest da se društvenim mrežama širi uznemirujući video snimak zabeležen zahvaljujući video nadzoru stambene zgrade.

Na njemu se vidi dečak koji je prvo posmatrao, pa pokušao da uhvati mačke koje su se zadesile pored parkiranih vozila. Nakon što mu je jedna pobegla pod automobil, prišao je drugoj, odrasloj mački, ali je onda ugledao mače kako prilazi.

Na snimku, koji nismo i koji nećemo objaviti jer je previše uznemirujući, vidi se kako dečak ustaje i kreće ka mačetu. U sledećem trenutku on se nadvija nad životinjom i nešto radi, ali zbog udaljenosti kamere ne može da se vidi jasno šta.

Ono što se potom dogodilo ledikrv. Dečak je mačku krvnički šutnuo, tako da je životinja odletela u vazduh i pala na asfalt bez svesti. Maloletnik tada odlazi, ali se posle svega nekoliko koraka okreće i vraća, a kada vidi da mače i dalje daje znake života, kreće bezumno da ga šutira i gazi.

Mače je odgurao do jednog kraja zgrade uz uzdignuti deo ivičnjaka, a potom je životinju gazio do smrti. Sa iživljavanjem je prestao tek kada ga je izgleda neko dozvao sa terase, pošto u sledećem trenutku odlazi.

Nije poznato da li je nasilje prijavljeno policiji.

Isti dan stiže i šokantan snimak iz Futoga. Dva deteta, takođe maloletnika, odlučili su da zarad, kako se navodi, Instagrama zlostavljaju životinju.

Oni su prvo maltretirali manjek crnog psa, a onda ga je jedan silovito bacio u Dunav. Zbog, ponovićemo, Instagrama.

Video koji je dobio 192_rs i koji nam je prosleđen ne prikazuje ceo događaj, već samo momenat kada nesrećna životinja završava u reci.

Ostaje nada da je pas prošao bez većih povreda, ali zabrinjavaju navodi da su deca koja su se odlučila za takav sraman čin nasilja braća koja su odranije poznata po incidentima.

Kazne za zlostavljanje životinja

Zaprećena kazna za ubijanje životinja u Srbiji je do dve godine zatvora ili novčana kazna.

Svojevremeno je Jelena Jevtović, članica Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja pojasnila da ona zna samo za dva slučaja gde su ljudi dobili zatvorsku kaznu 7 i 9 meseci, ali je u pitanju bilo ritualno ubijanje psa koje je uživo prenošeno preko preko interneta, pa se, kako je predočila, verovatno zbog toga reagovalo.

- Pitanje je šta bi bilo da nije bilo na internetu. Najveća novčana kazna za koju znam je kazna od 130 hiljada dinara i to za ubistvo ženke sa štencima. I to je poražavajuće - rekla.

On je objasnila da su slučajevi mučenja i ubijanja životinja prema naučnim istraživanjima ozbiljan "alarm" jer postoji povezanost između mučenja i zlostavljanja životinja i ljudi: "Kada neko muči i ubija životinje, sledeće što se očekuje je da umesto životinje to bude čovek".

(Telegraf.rs)

Video: Glišović: Groblje za kućne ljubimce ima 839 grobnih mesta,Park sećanja, rozarijume

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.Meironke

    6. septembar 2024 | 12:47

    Kazniti,i decu i roditelje,strozi zakon dase nebi to desavalo. Strasno kommt su Krive jadne zivotinje.Roditelje kazniti. Strasno

  • Majka

    6. septembar 2024 | 12:08

    Treba da se nauči pameti tim maloletnicima,zatvor jedina mogućnost,jer ako je sad maltetirao životinje na kraju će neko dete ili čoveka.Kao onaj mali Kosta

  • Nes

    6. septembar 2024 | 12:07

    Roditelje treba izvesti pred sud . a decu kod psihijatra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA