Roditelji, šta se dešava? U danu dečak ubio mače, deca maltretirala psa, a napadnut i nastavnik!

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 18

Srbiju su juče potresla bar tri uznemirujuća događaja vezana za decu - prvo se saznalo da je dečak udarcima bezrazložno ubio mače, potom da je prokupački učenik klupom gađao nastavnika zbog čega je on morao da bude medicinski zbrinut, a potom se pojavio i snimak dečaka koji su maltretirali, pa bacili psa u Futogu.

Podsetimo, javnost je prvo bila zgrožena objavljenim snimkom koji je uhvaćen zahvaljujući sigurnosnoj kameri zgrade, a na kom se vidi dečak koji je prvo posmatrao, pa pokušao da uhvati mačke koje su se zadesile pored parkiranih vozila. Nakon što mu je jedna pobegla pod automobil, prišao je drugoj, odrasloj mački, ali je onda ugledao mače kako prilazi.

Na snimku, koji nismo i koji nećemo objaviti jer je previše uznemirujući, vidi se kako dečak ustaje i kreće ka mačetu. U sledećem trenutku on se nadvija nad životinjom i nešto radi, ali zbog udaljenosti kamere ne može da se vidi jasno šta.

Scena koja je potom usledila je sve zaledila. Dečak je mačku krvnički šutnuo, tako da je životinja odletela u vazduh i pala na asfalt bez svesti. Maloletnik tada odlazi, ali se posle svega nekoliko koraka okreće i vraća, a kada vidi da mače i dalje daje znake života, kreće bezumno da ga šutira i gazi.

Mače je odgurao do jednog kraja zgrade uz uzdignuti deo ivičnjaka, a potom je životinju gazio sve do smrti. Sa iživljavanjem je prestao tek kada ga je izgleda neko dozvao sa terase, pošto u sledećem trenutku odlazi.

Nije poznato da li je slučaj prijavljen policiji. Ono što jeste, to je incident zabeležen u prokupačkoj školi.

Đak nastavnika gađao klupom

Naime, isti dan u popodnevnim časovima u Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju dogodio se incident, kada je jedan učenik bacio staru klupu na nastavnika muzičke kulture A. M. i tom prilikom mu naneo teške povrede.

Nakon saniranja povrede levog nožnog palca povređeni nastavnik otpušten je iz UKC Niš na kućno lečenje. Mediji danas navode da je razlog napada taj što je nastavnik pitao da li đak ima notnu svesku.

Zbog incidenta, u Osnovnoj školi "Ratko Pavlović Ćićko" zakazana je sednica Nastavničkog veća, a očekuje se da njoj prisustvuju iz Školske uprave Niš. Ovo tom učeniku nije prvi ispad, naprotiv ranije je već bio suspendovan.

Prema saznanjima, vođen je postupak, obaveštene sve nadležne službe i zatraženo je mišljenje iz Instituta za mentalno zdravlje.

Deca zlostavljala psa u Futogu

Isti dan još jedno nasilje zabeleženo je video snimkom... Naime, dvojica maloletnika odlučila su, kako se navodi, da za potrebe društvenih mreža maltretiraju životinju.

Oni su psa prvo zlostavljali, a potom ga i bacili u Dunav što je zabeleženo mobilnim telefonom.

Navodno se radi o rođenoj braći koja su odranije poznata po incidentima.

Manjak empatije kod dece

Prema istraživanjima bihejvioralne psihologije, empatičan način razmišljanja je ključ za otključavanje osobina kao što su kritičko razmišljanje, rešavanje problema i efikasna saradnja.

Roditelji veruju da ako njihovo dete pokaže empatiju, to će samo koristiti drugima. Ovo je uobičajena zabluda koja se mora opovrgnuti. Prema istraživanjima bihejvioralne psihologije, empatičan način razmišljanja je ključ za otključavanje osobina kao što su kritičko razmišljanje, rešavanje problema i efikasna saradnja.

Poznato je da društvo pravi veliki pritisak, a naročito tokom odrastanja, međutim za razvoj rezonovanja kod dece - ključni su roditelji i primer koji oni daju detetu, pa mu time i usade prave vrednosti.

Samim tim, pitanje se samo nameće - roditelji, šta se dešava? Niz ovakvih užasavajućih vesti, mora biti u najmanju ruku alarm.

(Telegraf.rs)

Video: Evropa na udaru nevremena: U Mađarskoj na snazi zaštita od poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V.

    6. septembar 2024 | 21:14

    Veliki problem je sto cu ja kao roditelj apsolutno uciniti sve od sebe da vaspitam svoje dete kako treba i da ono ima osecaj empatije kako ovo nikad ne bi smatralo normalnim a jos manje radilo ali su velike sanse da ce takvo dete imati problem i biti zrtva ovih koji nisu vaspitani kako treba. Roditelji ukljucite se aman!!!!! Ovo nije normalno, kad smo postali ovakvi pobogu??? Vaspitavajte svoju decu!!! Svako ko ovakvo ponasananje odobrava i ne sankcionise kod svog deteta treba da odgovara zajedno sa njim.

  • Ccc

    6. septembar 2024 | 21:41

    Da roditelji manje vise na fejsu i tik toku i da vaspitavaju tu decu sve bi bilo bolje...prepusteni sami sebi

  • Pravnica

    6. septembar 2024 | 22:25

    Nedostatak ljubavi i paznje, razgovora sa decom...zivi se brzo i sve se pokusava resiti novcem, na zalost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA