Porodična slika slavnog fudbalera poslužila za ismevanje Srba: Neki su se uvredili, da li je to istina o nama?

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Ko bi rekao da će jedna montaža, napravljena povodom porodične slike slavnog fudbalera Lajonela Mesija, izazvati toliko bure na mrežama?! Mnogi Srbi, reklo bi se, pronašli su se u njoj, ali dok je jednima smešno, drugi su se bogami baš uvredili. Evo o čemu se radi.

Na porodičnoj fotografiji vidi se kako Mesi, koji zarađuje milione, proslavlja rođendan uz krajnje skromnu i svedenu tortu na kojoj se naziru samo podloga, fil i svećice. Neko se dosetio, pa je uz tu sliku dodao fotografiju bogate, luks torte na nekoliko spratova uz poruke:

Mesijeva torta za rođendan (zarađuje 54 miliona evra) i Ivanova torta (koji ima 3 kredita i duguje ti 50 evra od prošle godine).

Odmah su, naravno, napravljene varijacije na istu temu, pa je neko uz luksuznu tortu napisao i poruku "torta prosečnog Balkanca za rođendan, ima dva kredite, minus, čekove, dugove i moto - jednom se živi".

Neki su se odmah dosetili i primera iz stvarnog života.

- Imao sam prijatelja koji mi je dugovao 100 evra tri godine, ali je svakog leta uredno išao na more. Čak mi se i javljao sa istog, kao da je sve to sasvim normalno - prokomentarisao je jedan Srbin, pa nastavio:

- Kada sam ga pitao kada će već jednom da mi vrati novac, javio se sutradan da mi ga donese i više se nikada nismo čuli - završava on.

Opšte je poznato i kako uglavnom prolaze dečija rođendanska slavlja u Srbiji. Čak i kad jedva krpe kraj s krajem, roditelji će i kredit da dignu samo da plate igraonicu i naruče bogatu tortu, po mogućstvu na više spratova. Slike na mrežama odmah potom se podrazumevaju, jer, što se kaže, ako se nije pojavilo na Fejsbuku i Instagramu, nije se desilo.

Čini se kao da smo zaboravili da je sreća u malim stvarima, i pritom ne materijalnim, a Mesi je to najbolje pokazao slikom svoje porodice. Torta je tu tek usputni dodatak.

(Telegraf.rs)

Video: Evropa na udaru nevremena: U Mađarskoj na snazi zaštita od poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina

    5. septembar 2024 | 21:19

    Normalan čovek . Nije snob !

  • Zeljko

    6. septembar 2024 | 06:51

    Naravno da je istina

  • Naravno

    6. septembar 2024 | 17:46

    Jednom se živi i nema se vremena i novca za bacanje. Jer "svako malo" bude to "jednom se živi", rasipanje, dernek, ludilo, kao da je poslednji dan života. Dajte malo skromnosti. Bogat čovek zna da bi to mogao imati svaki dan, pa mu dosadilo. Siromašan bi stalno "karneval" jer ne zna kad će ponovo, a i da sam ima iluziju glamura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA