Vlada usvojila 4 važne zakonske izmene: Jedna se tiče vaučera za lekove i rehabilitaciju

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o komunalnim delatnostima, kojima će biti razgraničene nadležnosti republičkih komunalnih inspektora i opštinskih, odnosno gradskih komunalnih inspektora.

Preklapanje nadležnosti, odnosno nejasnoće u pogledu toga koja je inspekcija nadležna u konkretnom slučaju, imaju negativan uticaj kako na rad komunalnih inspekcija tako i na subjekte kontrole. Zbog toga je neophodno precizirati odredbe koje se odnose na vršenje nadzora nad obavljanjem komunalne delatnosti od strane komunalnih inspektora kako bi se postupak nadzora unapredio i poboljšala efikasnost, kvalitet, pravna sigurnost i racionalnost obavljanja komunalnih usluga.

Usvojena je i Uredba o utvrđivanju Programa podrške unapređenju bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga, a sve u cilju realizacije Programa podrške unapređenju bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga.

Osnovni cilj Programa jeste unapređenje bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga, što će rezultirati olakšanim pristupom tržištima i povećanju nivoa konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, a na taj način i celokupne srpske privrede.

Vlada Srbije usvojila je i Zaključak o izmeni Zaključka o dodeli vaučera za kupovinu lekova i medicinskih sredstava licima koja su obolela od retkih bolesti u cilju poboljšanja njihovog materijalnog položaja, kojim je predviđeno da se vaučeri za kupovinu lekova i medicinskih sredstava mogu iskoristiti do 31. decembra 2024. godine.

Takođe, usvojen je i Zaključak o izmeni Zaključka o dodeli vaučera za rehabilitaciju i rekreaciju licima koja su obolela od retkih bolesti, kojim je predviđeno da se vaučeri mogu iskoristiti do 31. decembra 2024. godine.

Navedene izmene se predlažu zbog potrebe da se odredi duži vremenski okvir u kojem vaučeri mogu da se iskoriste.

(Telegraf.rs)

Video: Hiljade okupljenih u Minhenu: Srbi slave Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA