Oči u oči sa živuljkom kakva je viđena u Tamišu! Uzela je čoveku i hranu: Mislili da je pacov, a ona pitoma

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Priča o živuljki iz Tamiša kod Pančeva, koju je čovek sasvim slučajno "uhvatio" snimajući reku, dobila je svoj nastavak. Redakciji Telegrafa poslat je novi snimak. Ovoga puta životinjica se susrela oči u oči sa našim čitaocem, otela mu keks iz ruke i zaplivala.

Iako su mnogi mislili da je u pitanju džinovski pacov, nije. To je preslatka i brza nutrija.

"Čitav jedan paralelni svet živi tu zajedno sa nama u Pančevu, samo pod vodom", počinje objava popularne stranice Zdravo Pančevo koja je objavila prvi video.

Šta je nutrija?

Nutrije žive u jazbinama pored vodenih površina i hrane se stabljikama rečnih biljaka. To je jedan od najkrupnijih glodara na svetu. Dužina tela varira između 35 i 65 cm, dok je rep dugačak od 25 do 45 cm. Masa tela se kreće od 4 do 9 kg, mada su registrovane jedinke i sa masom od 14 kg.

Telo je zdepasto sa kratkim ekstremitetima i cilindričnim, tipičnim "pacovskim repom", obraslim retkim dlakama i rožnim pločicama. Između prva četiri prsta zadnjih nogu nalaze se plovne mrežice. Sekutići su istaknuti, narandžasto-žute boje, a njuška je beličasta. Dlaka ovog glodara je duga i oštra, sa gustom poddlakom, a boja varira od svetlih do tamnobraon tonova. Na farmama nutrije selekcijom su dobijene jedinke čistih boja krzna.

(Telegraf.rs)

Video: Hiljade okupljenih u Minhenu: Srbi slave Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA