"Vredi li otići u Španiju mladom čoveku": Pitanje gimnazijalca, evo šta su mu rekli Srbi

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedan mladić iz Srbije, učenik gimnazije, zainteresovao se da li bi mu bilo pametno da svoj život nastavi van granice naše zemlje, u Španiji. Svoju situaciju je opisao i pitao Srbe koji tamo već žive, a odgovor je stigao odmah.

"Pozdrav svima, vredi li otići u Španiju mladom čoveku? Imam 18 godina i završavam Gimnaziju (zadnja godina) u Nemačkoj. Znam španski (B2) i engleski (kao materinji), a i generalno mi je lako naučiti jezike", naveo je u objavi.

Razlog za odlazak u Španiju je pre svega zainteresovanost za zemlju.

"Sviđa mi se najviše život koji se živi tamo i način na koji ljudi uživaju. Hvala unapred", napisao je mladić.

Odgovori nisu izostali, naprotiv veoma brzo su stizali.

Većina Srba koji su naišli na njegovu objavu bilo je složno: "Kreni".

"Ne znam šta čekaš, idi", "Ma lepo je, treba naći dobar posao i sve ok. Ja se osećam kao da sam kući", "Vredi probati", samo su neki od odgovora.

Bilo je i onih koji su mladiću predočili da smatraju da su oni pogrešili što su kasnije pošli - u tridesetim i četrdesetim godinama, ali i onih koji su detaljnije predočili život u Španiji.

"Evo me u taksiju ceo dan po Madridu, prelepo, živo... I žao mi što imam 45, a ne 18... Dakle odmah", navela je korisnica mreže na kojoj je pitanje postavljeno.

Pojedini su napomenuli i neke stvari koje bi mladiću bile potrebne za takav korak i nije bilo onih koji bi mu rekli da bi time pogrešio.

(Telegraf.rs)

Video: Evropa na udaru nevremena: U Mađarskoj na snazi zaštita od poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA