Raspisan konkurs za učeničke stipendije: Ovo su uslovi za đake romske nacionalnosti

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ministarstvo prosvete Republike Srbije objavilo je konkurs za dodelu učeničkih kredita i stipendija za školsku 2024/2025. godinu. Učenici romske nacionalnosti, od I do IV razreda, mogu se prijaviti za dodelu stipendija pod određenim uslovima.

Da bi konkurisali, učenici moraju pohađati srednju školu čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. Pored toga, učenici moraju biti prvi put upisani u tekuću školsku godinu, njihovo školovanje mora biti finansirano iz budžeta Republike Srbije i moraju imati prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Novina ove školske godine je da će prijava na konkurs za stipendiju i kredit biti obavljena isključivo elektronskim putem, preko portala koji se nalazi na sajtu Ministarstva prosvete.

Detaljno uputstvo i način konkurisanja možete pronaći na sledećem linku.

Nacionalni savet Roma obavestio je roditelje, učenike i škole da, ukoliko im je potrebna pomoć prilikom registracije i popunjavanja prijave, mogu da se obrate pedagoškim asistentima, lokalnim koordinatorima za romska pitanja, kao i stručnoj službi Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine.

(Telegraf.rs/ A.N.)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA