Najsavremenija terapija za pacijente u Srbiji

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije Astra Zeneka, izvršnim potpredsednikom kompanije Rudom Doberom i direktorom za Centralnu i Istočnu Evropu Hansom Sijbesmom, o unapređenju saradnje i partnerstva u narednom periodu, posebno u pogledu obezbeđivanja najsavremenijih terapija za pacijente u našoj zemlji.

Na sastanku, na kojem su pored ministra zdravlja i direktora kompanije Astra Zeneka prisustvovali i ambasador Ujedinjenog kraljevstva u Republici Srbiji Edvard Ferguson i spoljnopolitička savetnica Predsednika Vlade Republike Srbije Jadranka Joksimović, bilo je reči o kliničkim ispitivanjima koje ova kompanija realizuje u našoj zemlji, kao i o održivom pristupu inovativnim terapijama za pacijente u Srbiji, i regionu.

Posebna pažnja tokom razgovora posvećena je učešću kompanije Astra Zeneka u radu kampusa BIO4, kroz korišćenje veštačke inteligencije u otkrivanju raka pluća, genetskom testiranju BRCA mutacija kod pacijenata sa ranim rakom dojke i druge inicijative.

(Telegraf.rs)

Video: Milićević: ""Čestitam vam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎶

    4. septembar 2024 | 15:30

    Prvo te posole uranijumom i plutonijumom, onda ti daju ne ispitane lekove da vide kako će delovati. To oni nas koriste kao zamorčiće.

  • 🇨🇭🔊❓

    4. septembar 2024 | 16:34

    U Srbiji je teško stići do savremenih i skupih terapija jer korupcija čini svoje,to pišem iz iskustva člana moje porodice ,ovde je sasvim drugačije jer sam i sam oboleo od kancera i veoma brzo stigao u univerzitetsku bolnicu u Cirihu i sutradan primio prvu hemonterapiju.Stanje se brzo poboljšalo i živeću dok može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA