Vučić posetu Podrinju počeo obilaskom radova na putu Bojić-Tekeriš

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 24

ŠABAC, 4. septembra (Tanjug) - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas posetu Podrinju, gde će boraviti do 9. septembra, obilaskom radova na rekonstrukciji puta Bojić - Tekeriš.

Vučić će tokom boravka razgovarati sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posetiti više sela, opština i gradova.

Radove na deonici od Bojića do Tekeriša, dužine 15,6 kilometara, na putu Šabac - Tekeriš sa Vučićem obilaze i ministar saobraćaja, građevinrstva i infrastrukture Goran Vesić, direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Rok za završetak radova je 120 dana, a vrednost radova je 676,8 miliona dinara.

Inače, kompletna deonica Šabac - Tekeriš duga je 27,44 kilometra, a procenjena vrednost rekonstrukcije je jedna milijarda dinara, ili oko 8,5 miliona evra.

Ova deonica je od izuzetnog značaja za Mačvanski okrug, jer povezuje spomen kompleks Cerske bitke na Tekerišu sa Šapcem. U blizini se nalazi i Crkva svete Trojice u selu Cernica, koja je podignuta u pomen kralja Aleksandra I Karađorđevića, kao i tri važna manastira - manastir Čokešina, manastir Radovašnica i manastir Petkovica.

Takođe, u blizini ove deonice se nalazi i Trajanov grad, kao i Osnovna škola "Dositej Obradović" u Volujcu.

Ova deonica povezuje saobraćajnicu Loznica – Šabac, sa putem Loznica – Osečina – Valjevo.

Direktno povezuje Šabac, preko naselja Zavlaka sa opštinom Krupanj, a prolazi kroz Šabac, Jevremovac, Varnu, Slatinu, Bojiće, Sinoševiće, Volujac i Tekeriš.

Na trasi se nalaze 33 cevasta i pločasta propusta dužine 483 metra i tri mosta ukupne dužine 26 metara, kao i 19 autobuskih stajališta duž trase.

Kolovozna konstrukcija je u veoma lošem stanju, a s obzirom na to da nije moguća realizacija celog projekta, započeta je realizacija dela puta Bojići -Tekeriš.

Radovi će obuhvatiti struganje asfaltnog kolovoza, rušenje ivičnjaka, iskop kolovozne konstrukcije sa izradom tampona od lomljenog kamena, dva sloja asfalta i postavljanje ivičnjaka sa drenažom, kao i izradu cevastih propusta od betonskih cevi, iskop putnih jarkova i ugradnju betona.

Radove finansira Javno preduzeće "Putevi Srbije", a izvodi ih preduzeće "Valjevo" a.d.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milićević: ""Čestitam vam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    4. septembar 2024 | 13:13

    Jedan je Vucic!

  • ana

    4. septembar 2024 | 14:39

    Овакви пројекти показују да држава није заборавила на Подриње, и то је за похвалу.

  • Milan

    4. septembar 2024 | 14:55

    Predsednik Vučić je svojim prisustvom na gradilištu puta Bojić-Tekeriš pokazao da je infrastrukturni razvoj prioritet. Ova poseta može biti korak ka bržem završetku radova i poboljšanju saobraćaja u regionu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA